“Protiv stagnacije”… i medijske manipulacije:  Kragujevački Armuši imaju novi spot

0
33
Armuši/Photo: facebook@armusivb
Armuši/Photo: facebook@armusivb

Kragujevački bend Armuši objavio je novi spot za pesmu “Protiv stagnacije”.

Pesma je ovog puta snimljena na srpskom jeziku i govori o društvenoj stagnaciji i medijskoj manipulaciji. Ovom pesmom želimo da prenesemo jasnu poruku o borbi protiv kiča, šunda i raznih nemoralnih, neukusnih i nekulturnih medijskih emisija i rijaliti programa koji uništavaju našu omladinu. Zato i veći deo teksta pesme govori o kreaciji protiv stagnacije –  objasnili su Armuši

Pesma je snimljena u Kulturnom centru UMMUS .

Armuši je kragujevački porodični sastav nastao 2011. godine u Vrnjačkoj Banji. Njihove pesme žanrovski su potkovane u elektro sint, disko, pop i ambijentalnu muziku.

Zanimljivost benda jeste da u sastavu nemaju gitaru i bas gitaru i čine ga samo tri člana, što ne umanjuje kvalitet svirke, energije i dobre atmosfere koju pružaju publici. Tekstovi pesama prenose jasnu duhovnu, ljubavnu i pozitivnu poruku. U sastavu je sintisajzer vodeći instrument, a boju benda dobijaju upotrebom sintova, bas sintova i ženskog vokala.

Pored autorskih numera, na njihovom repertoaru su i neke obrade starih poznatih pop hitova, aranžiranih u njihovom prepoznatljivom stilu. Iza sebe imaju nekoliko snimljenih autorskih pesama, video spotove i brojne nastupe po Srbiji i regionu na festivalima i po klubovima.

Pogledajte njihov novi spot:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime