OVAJ SJAJNI C/B SPOT je ustvari trejler za jedan od najboljih evropskih filmova 2018.

0
58
Hladni rat/Photo: YouTube printscreen
Hladni rat/Photo: YouTube printscreen

Poljski je ponekad stvarno lep jezik. Na poljskom se “Hladni rat” kaže “Zimna wojna”, a “najbolji režiser” je “najlepszy reżyser”. I na poljskom bluz zvuči potresno divno.

Sve to možete da shvatite u manje od dva minuta, koliko traje trejler za film “Hladni rat”. A shvatićete i to da je Pavel Pavlikovski stvorio još jedno remek-delo.

Posle BAFTA i Evropskih filmskih nagrada, Pavlikovski je postao poznat i van Evrope 2013. godine, kada je snimio “Idu”, Oskarom nagrađenu dramu o borbi sa posledicama Drugog svetskog rata i autoritarnih režima tokom i nakon njega.

“Hladnim ratom” se Pavlikovski vraća konceptu ličnih priča smeštenih u okvire velikih društveno-političkih kriza, s tim da je ovaj put tema emotivna privlačnost dve osobe potpuno različitih sudbina i temperamenata. Vraća se posle pet godina duge pauze, ali sve ukazuje na to da ga je još kako vredelo čekati.

Hladni rat/Photo: YouTube printscreen
Hladni rat/Photo: YouTube printscreen

Njegov novi film je prikazan nedavno na Kanskom filmskom festivalu, gde je Pavlikovski dobio priznanje za najboljeg režisera. Istovremeno je stigao i trejler, koji pleni svojim jednostavnim, a efektnim formatom.

Koncipiran kao video-spot za bluzersko džezerski aranžman poljske narodne pesme “Dwa serduszka”, trejler predstavlja svu lepotu crno-belih kadrova snimanih u Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj, svu hipnozu atmosfere koju je Pavlikovski satkao i sav intenzitet emocija koje iznose Joana Kulig, Tomaš Kot i Boris Šic.

Uživajte…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime