Danas počinje Beogradski Manifest, a Kalemegdan postaje centar najbolje zabave za celu porodicu

0
65
Photo: Promo
Oglasi

Četvrti Festival manifestacija i destinacija – Beogradski Manifest  održaće se od 25. do 27. maja na Kalemegdanu. Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21 čas i u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Tokom tri dana u deset festivalskih zona i pet programskih bina posetioci će pronaći odličnu zabavu u bogatim programima – zabava za decu, plesni performansi, filmske projekcije, koncerti, atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, edukacija, promocije, jahanje konja, pivske, vinske i gastronomske degustacije, a u petak 25. maja biće postavljena i izložba automobila old timera.

Duh starih, viteških vremena na Beogradsku tvrđavu će doneti vitezovi iz Poljske, Češke, Rusije, Mađarske, Republike Srpske i Srbije, koji će biti obučeni u autentične viteške odore i tokom sva tri dana demonstrirati srednjovekovni način borbe.

Photo: Promo
Photo: Promo

Najlepši beogradski park biće ukrašen i obeležjima iz preko 60 opština iz Srbije, koje će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo.

Lepote svoje zemlje predstaviće i gosti iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine partner festivala, pa će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Svake godine dečja zona je najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja, pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Ove godine se na festivalu obeležava “godina reciklaže” tako da se nastavlja kampanja “Manifestuj se – Svaka limenka se računa” u okviru koje su tokom 10 dana maja ispred TC Ušće, prikupljane limenke za reciklažu.

Učesnici kampanje ispred TC Ušće su za predate limenke, preko android aplikacije “Solagro-Budućnost reciklaže” dobijali bodove na osnovu kojih će na Beogradskom Manifestu moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena.

Ukupno će biti podeljeno 5.630 nagrada, koje će se preuzimati u posebnoj zoni “Limengrad-Mašta može svašta” na Beogradskom Manifestu. Neke od nagrada su: let helikopterom iznad grada, vožnja brodom Dunavom, putovanja po Srbiji, korišćenje vozila sa punim rezervoarom na tri dana, karte za koncerte, večera za dvoje, kao i razni proizvodi hrane i pića koje dodeljuju partneri festivala.

Photo: Promo
Photo: Promo

Svake godine festival se obogaćuje i novim sadržajima, tako da će ove godine prvi put biti organizovani Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji.

Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama cover bendova.

Posebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame.

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime