Bjesovi i Kelti kao podrška lokalnim bendovima… Sedma “Maglenijada” 8. i 9. juna u Požegi

0
91
Maglenijada/Photo: facebook
Maglenijada/Photo: facebook

Požeški festival rok muzike “Maglenijada” koji je pre šest godina iniciran sa idejom afirmacije lokalne muzičke scene i promocije rok muzike, ove godine  proslavlja sedmi rođendan uz nastup već afirmisanih bendova, kao što su Bjesovi, Orthodox Celts , Čovek bez sluha… ali priroritet ostaju mladi bendovi iz regiona.

Organizator “Maglenijade”, Sportsko kulturni centar Požega, uz pokroviteljstvo Opštine Požega, odlučio je da se ovogodišnji, sedmi  po redu, požeški  rok festival održi  8. i 9. juna, a scena bašte Kluba mladih koja preko leta postaje mesto okupljanja mladih Požege spremna je da ugosti bendove iz Zapadne Srbije.

-“Maglenijada” je, od samog starta, imala cilj da afirmiše bendove iz regiona, pa tako ostaje i ovog puta, što znači da su nam prioritet entuzijasti koji se bave rok muzikom iz cele Zapadne Srbije: Požege, Užica, Kosjerića, Bajine Bašte, Arilja… Živimo u vremenu u kome je posvećenost ovoj muzici u domenu retke istrajnosti dostojne poštovanja, i ovim festivalom želimo da joj damo prostora „da diše“ i da se širi na mlađe generacije, a za „stare rokere“ da dobiju svoje mesto okupljanja bar na koncertima ovakve vrste na  kojima se energija rock-a najbolje oseti – rekao je v.d. direktora Sportsko kulturnog centra Požega, Srđan Stevanović.

Ulaz na koncerte je slobodan.

https://www.youtube.com/watch?v=h3wyYh1WyH0

HL/Pasaz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime