SLUČAJNO OTKRIĆE… OVU NUMERU KOJU JE OTPEVAO DAVORIN POPOVIĆ NIKADA RANIJE NISTE ČULI

0
94
Davorin Popović/Photo: YouTube printscreen
Davorin Popović/Photo: YouTube printscreen

Karijera legendarnog sarajevskog benda Indexi prekinuta je na najtužniji mogući način, smrću frontmena Davorina Popovića, jednog od najprepoznatljivih vokala ex-Yu muzike.

Kao što to biva sa velikim bendovima poput ovog, njihova muzika i dalje traje, a brojne hitove nastale još u prošlom milenijumu jednako peva i publika koja tada nije bila ni rođena.

Danas nam, ipak, dolazi nešto potpuno neočekivano. Naime, Ismet Nuno Arnautalić, koji je svirao gitaru u Indexima do 1969. godine, obradovao je poklonike sarajevskih rokera pesmom koja do sada nikada ranije nije objavljivana.

– Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, sa idejom da konačno skupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije… I, slušam pesmu, naviru sećanja… kroz maglu – navodi Arnautalić o numeri.

Reč je o pesmi pod nazivom “Ti misliš dobro bi bilo”, koju je napisao davne 1982. godine i dao je Goranu Gerinu.

– Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman. Pesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pesma se često vrtila na radio-programu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju “Ti misliš dobro bi bilo” na već postojeću matricu, na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića – kaže Arnautalić.

Dodaje da su mu u jednom trenu proletele sve ove godine kada je čuo verziju.

– Ja mislim bilo bi dobro da podelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas seća na našeg Pevača. Uživajte u sjajnoj Davorinovoj premijernoj izvedbi ‘Ti misliš dobro bi bilo’! Ovo sigurno do danas niste čuli – kaže on.

HL/Izvor: bosonoga.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime