Home»Muzika»Jazz»Počinje Valjevski džez fest… Tri dana sjajne svirke uz Gibonnija, Kepu, Amiru Medunjanin, Vasila Hadžimanova…

Počinje Valjevski džez fest… Tri dana sjajne svirke uz Gibonnija, Kepu, Amiru Medunjanin, Vasila Hadžimanova…

3
Shares
Pinterest Google+
34. Valjevski džez festival
34. Valjevski džez festival

Ovogodišnji Valjevski džez fest počinje danas i trajaće do 26. maja, a glavna zvezda 34. festivala po redu biće Zlatan Stipišić Gibonni. Kompletan program će se odvijati na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

U uvodnom programu “Svi zajedno na 2 i 4” večeras od 19.30 časova u Centru za kulturu deca će pevati džez. Predstaviće se učenici škole stranih jezika Kontekst, a pored njih će nastupiti srpski džez muzičari, okupljeni u “Kontex house jazz band”. Pre koncerta džez klinci će organizovati muzičku povorku kroz centar Valjeva i tako najaviti ovogodišnji Džez fest.

Sutra uveče program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar), a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP. Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 sat u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Bojan Zulfikarpašić/Photo: AleX
Bojan Zulfikarpašić/Photo: AleX

Treći dan džez festa, 26. maja, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Regionalna zvezda Džiboni nastupiće u 21 sat na sceni Centra za kulturu. Kako je najavljeno, Gibonni će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima. Iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 sata nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation), a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

Gibonni u SPENS-u/Photo: Teodora Ćirić
Gibonni u SPENS-u/Photo: Teodora Ćirić
Previous post

Musicology Barcaffè Sessions... Soul diva Endži Stoun 1. jula u Beogradu

Next post

16. Belgrade Beer Fest od 15. do 19. avgusta na tri bine... Headlineri Partibrejkers, E-Play, Lollobrigida, Obojeni program...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *