Home»Muzika»Džo Satrijani najavio novi album supergrupe Chickenfoot

Džo Satrijani najavio novi album supergrupe Chickenfoot

2
Shares
Pinterest Google+
Chickenfoot/Photo: facebook@Chickenfoot
Chickenfoot/Photo: [email protected]

Supergrupa koju čine legendarni gitarista Džo Satrijani, bivši pevač i basista Van Halena – Semi Hagar i Majkl Entoni i bubnjar Red Hot Chili Peppersa, Čad Smit verojatno će se ponovo okupiti i do kraja godine početi da rade na novom materijalu.

Prošle sedmice, posle gotovo dve godine od poslednjeg zajedničkog nastupa, članovi Chickenfoot su zasvirali na dobrotvornom “Acoustic-4-A-Cure” koncertu u San Francisku.

U najnovijem intervjuu za “Rock Talk With Mitch Lafon”, Satrijani se izjasnio o trenutnom statusu Chickenfoota:

– Pa, pre nekoliko dana smo u Filmoru u San Francisku akustično odsvirali četiri pesme. To je bilo ludo – ja akustično sviram pesme Chickenfoota – wow, skroz ludo. Jako dobro smo se zabavili. Čarolija između nas bila je opipljiva; svi su to osetili. Na kraju su nam svi rekli da treba da snimimo novi album, a i sami smo to poželeli – ”Let’s do it.” Ja sam čak ostao prilično šokiran jer se nije činilo kako bi to moglo da se dogodi ove godine, ali sad mi se čini da će se to ipak dogoditi. Mislim da je idući korak pisanje pjesama i da vidmoi možemo li se na nekoliko dana naći u isto vreme na istom mestu. To je način na koji bend funkcioniša. Nikad nećemo imati tri meseca da iznajmimo dvorac u Francuskoj i samo snimamo album – to se nikad neće dogoditi. Kod nas je ‘malo, tu malo tamo’, što mi se na neki način i sviđa. Podiže se adrenalin i energija i ne bacamo vreme u vetar.

Chickenfoot/Photo: facebook@Chickenfoot
Chickenfoot/Photo: [email protected]

Na pitanje o mogućoj turneji, Satrijani odgovara:

– Sumnjam da Semi želi da odradi 70 koncerata za četiri meseca. Mislim da nema šanse da njega iko ikada ponovo nagovori na život u tour busu. I razumem ga.

Kao još jedan razlog zašto Chickenfoot verovatno nikad neće biti bend s velikim turnejama navodi i da treba da se uzme u obzir kako je ovo bend u koji su ušli iz čistog zadovoljstva i da oni svi imaju druge, primarne muzičke projekte:

– Naučio sam da volim i takav način rada. U prošlosti me to malo frustriralo, jer sam navikao na turneje i volim to; volim život u tour busu i volim da putujem.

Poslednji Chickenfootov album sa sasvim novim materijalom je “Chickenfoot III” iz 2011. godine. U međuvremenu su objavili kolekciju “Best + Live”, a u martu 2017.  objavili su najnoviji singl, “Divine Termination”.

U januaru ove godine izašao je i “What Happens Next”, šesnaesti Satrijanijev album.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

SLUČAJNO OTKRIĆE... OVU NUMERU KOJU JE OTPEVAO DAVORIN POPOVIĆ NIKADA RANIJE NISTE ČULI

Next post

Majkl Daglas u julu stiže u Beograd... Slavni glumac otkriva spomenik kolegi Karlu Maldenu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *