Home»Muzika»Musicology Barcaffè Sessions… Soul diva Endži Stoun 1. jula u Beogradu

Musicology Barcaffè Sessions… Soul diva Endži Stoun 1. jula u Beogradu

3
Shares
Pinterest Google+
Endži Stoun/ Photo: Promo
Endži Stoun/ Photo: Promo

Američka R&B i soul diva i moćan glas koji stoji iza hita “Wish I didn’t miss you”, Endži Stoun, nastupiće prvi put u Srbiji u sklopu Musicology Barcaffè Sessions 1. jula, na teniskim terenima na Kalemegdanu.

Dva dana posle koncerta u Beogradu, Endži će nastupiti i na slovenačkom izdanju Musicology Barcaffè Sessions u Ljubljani, 3. jula.

Tri puta nominovana za Gremija, uz četiri albuma koji su ušli u Top 10 R&B albuma i jednim koji je završio na prvom mestu, sa više od 1,4 miliona albuma prodatih u SAD i 5 miliona prodatih širom sveta, Endži Stoun se sa pravom može nazvati jednim od najzačajnijih svetskih R&B i soul ženskih izvođača, a njena pesma “Wish I didn’t miss you” je i dalje veoma slušan na našim prostorima.

Muzikom je počela da se bavi uz oca, koji je pevao u gospel kvartetu i koji je malu Endži vodio na nastupe gospel umetnika kao što su bili “Singing Angels” i “Gospel Keynotes”. Ovo iskustvo je uticalo na stil Endži Stoun i na njen upečatljiv i jedinstven izraz, koji će je godinama kasnije proslaviti širom sveta.

Malo je poznato da je upravo ona pevala prateće vokale na albumu Lenija Krevica, “5”.

Njena karijera je krenula uzlaznom linijom objavljivanjem prvog solo albuma “Black Diamond” 1999. godine, koji je ušao u prvih deset najprodavanijih R&B izdanja. Posle toga, Endži je objavila četiri vrlo uspešna albuma, koje su pratili rasprodati koncerti širom sveta.

Prodaja ulaznica za sve Musicology Barcaffè Sessions koncerte vrši se preko prodajnih mreža DDTicketsa i Eventima.

Previous post

Poznata zvanična satnica drugog Arhangel Festa u Grockoj

Next post

Počinje Valjevski džez fest... Tri dana sjajne svirke uz Gibonnija, Kepu, Amiru Medunjanin, Vasila Hadžimanova...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *