ONA JE ŽIVELA ROKENROL… Ja sam bila Foxy Lady, ali odbila sam Hendriksa, Džimi Pejdž je bio ljubav mog života

0
99
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres

Amerikanka Pamela Des Bares jedna je od najpoznatijih grupi devojaka svih vremena. U svoje vreme zabavljala se s rokenrol bogovima kao što su Džimi Pejdž. Robert Plant, Mik Džeger. Frenk Zapa… Prvi put objavljena pre 30 godina, njena knjiga “Ja sam s bendom” ponovno se izdaje s novim pikanterijama.

Njen prvi slavni dečko bio je Kit Mun, bubnjar benda The Who. S njim je upoznao rođak Keptin Bifhart, takođe roker.

– Kit je voleo igrice. Jednom sam bila bogata starija dama koja traži mladog pastuva, a drugi put prostitutka, a on nevinašce iz malenog grada. Uzimali smo puno tableta, a on je pio votku kao da umire od žeđi.

 

Mogao je da bude blesav, ali imao je i tamnu stranu. Jedne noći probudio se u užasu i počeo da plače. Govorio je da je ubica. Nije mogao sebi oprosti što je slučajno pregazio čoveka autom. Mislio je da je kriv za njegovu smrt jer je bio nadrogiran – kaže Pamela, koja tvrdi kako je odbila da spava s Džimijem Hendriksom.

– Plesala sam u kratkom filmu koji su snimali. Ja sam bila Foxy Lady. Imala sam kratku haljinu i plesala sam oko benda. Hendriks mi se nabacivao i nemoguće je opisati njegovu harizmu. Nisam spavala s njim jer sam imala samo 17 godina – kaže.

 

S Džimom Morisonom se, kaže, samo ljubila.

– Sećam se da sam pomislila: ‘Ovo je najlepši čovek koga sam ikada videla.’ Bio je toliko predivan, sve na njemu bilo je savršeno – kaže. S Mikom Džegerom kratko je bila u vezi. Ali, ljubav njenog života bio je Džimi Pejdž, gitarista Led Zeppelina.

– Bio je tako romantičan. Zbog njega bih se osećala kao jedina žena na svetu. Vodio me svuda. Jednom sam stajala pored pozornice na koju je Džimi uleteo s gitarom pred 80.000 fanova. Osećala sam se skoro kao deo benda. Cure u publici su mogle da me vide i pitale su se s kojim od njih spavam i ja sam bila tako ponosna. Bila sam upravo ono što sam htela da nudem – devojka glavnog gitariste najvećeg rokenrol benda na svetu – ispričala je Pamela.

 

Nakon što je objavila memoare, mnogi su je optužili za nemoral i nazivali je droljom.

– Ljudi vole da osuđuju. Tako su ukočeni kad se radi o seksu, to je grozno. Nisam bila nikakva žrtva, dobila sam puno iz tih veza. Žene koje na pozornici vide nekoga ko ih inspiriše i nakon toga budu s njim – to je ultimativni feministički akt, zar ne? Za mene je dobar seks kao da si dotaknuo Boga i imala sam sreće da sam ga doživela i pisala o tome otvoreno i veselo, dok mnoge žene nisu – napisala je danas 69-godišnja Pamela.

Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres
Pamela Des Bares /Photo: facebook@Pamela Des Barres

https://www.youtube.com/watch?v=-rmtJ6-EY1E

HL/100posto.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime