Home»Muzika»Jazz»Ako ste za stvarno dobar jazz… Filip Bulatović Trio 14. juna na Kolarcu

Ako ste za stvarno dobar jazz… Filip Bulatović Trio 14. juna na Kolarcu

3
Shares
Pinterest Google+
Filip Bulatović/ Photo: Promo
Filip Bulatović/ Photo: Promo

Filip Bulatović, jedan od najistaknutijih srpskih džez pijanista i kompozitora čija je muzika prešla granice naše zemlje i dobila potvrdu džez velikana, nastupiće sa svojim triom u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. juna u 20:00 časova.

Na programu će biti numere koje Filip priprema za novi album, a binu će deliti sa dobro poznatim beogradskim džez muzičarima – Milanom Pavkovićem na kontrabasu i Peđom Milutinovicem za bubnjevima.

Filip Bulatović ljubav prema džezu gaji još od tinejdžerskih dana kada se prvi put upoznao sa muzikom Bila Evansa. Posle završene muzičke škole (džez odsek) Stanković, školovanje je nastavio na muzičkoj akademiji u Nemačkoj.

Filip Bulatović/ Photo: Promo
Filip Bulatović/ Photo: Promo

Prvi internacionalni trio formirao u Kelnu sa 19 godina sa Draganom Trajkovskim (Makedonija) – bas i Rodrigo Villalonom (Kolumbija) – bubanj, sa kojima 2010. godine snima svoj trio album “Live At Bechstein Centrum”.

Posle prvog albuma, formira novi trio sa istaknutim muzičarima iz dijaspore – Vladimirom Kostadinovićem i Milanom Nikolićem.

Kao sidemen i kao lider, nastupao je na svim većim festivalima u regionu. Jedan je od retkih muzičara koje odlikuje saradnja sa džez velikanima kao što su Duško Gojković i Stjepko Gut.

Beogradska publika ga je upoznala 2013. godine zahvaljujući autorskim projektima Filip Bulatovic Funk Edition i Qzama Quartet koji je jedan od najinovativnijih bendova domaće džez scene. Sa ovim autorskim sastavom 2016. godine objavio je abum “Portrait In Black And White”, a 2017. godine seli se u Njujork gde nastupa u poznatim džez klubovima sa muzičarima kao što su: Ofri Nehemya, JK Kim, Adam Arruda, Alexander Calffy, Dan Chmielinski, Miles Sloniker i mnogi drugi.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine, a cena iznosi 600 dinara.

Previous post

Ovako zvuči kad se udruže Ujka Joja i sestrići sa čika Borom...

Next post

Magnifico, Dječaci i Wolfram... Prva imena revijalnog programa 11. Demofesta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *