Arsenal dobija svoj filmski festival muzičkih dokumentaraca

0
76
Photo: Promo
Photo: Promo

Arsenal Film Fest (AFF) biće održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Vitni Hjuston, Grejs Džons, Lajbahu… u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu

AFF je prateći program kragujevačkog Arsenala, pa će ulaz biti besplatan uz kupljenu ulaznicu za Arsenal Fest 08.

– Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svijetu filma i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači – izjavio je selektor AFF, Admir Ćulumarević.

Photo: Promo
Photo: Promo

Prvog dana festivala od 20:00 časova publika će moći da pogleda film “The Possibilities Are Endless” (2014), o oporavku škotskog muzičara Edvina Kolinsa, poznatog po hitu “A Girl Like You”.

Od 22:00 časa biće prikazan dokumentarac “Zarobljeno vreme” (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.

Drugog dana festivala, 8. juna od 20:00 časova publika će moći da pogleda film “Bloodlight and Bami” (2018) o pop divi Grejs Džons, a od 22:00 časa na programu je “Liberation Day” (2017) o poseti slovenačkog benda Laibach Severnoj Koreji.

U dokumentarnom filmu “The New Gipsy Kings” (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedistvenim svetom besnih automobila i luksuznih stanova Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, a biće prikazan 9. juna od 20:00 časova.

Od 22:00 časa sledi “Charlatan Magnifique” (2017) film Maje Pavlin o autoru “Pukni Zoro” klasika, slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, 10. juna posetioci AFF-a mogu da vide od 20:00 časova film “Raving Iran” (2016) u kome autorka Suzan Regina Meures prati didžejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu.

Festival zatvara “Whitney: Can I Be Me” (2017) dokumentarac Nika Brumfielda o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada – Vitni Hjuston.

https://www.youtube.com/watch?v=l10DRf4A2so

Ovogodišnji Arsenal fest biće održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime