Predstavom “Pre rata” otvoren treći Štrih fest u Kulturnom centru Čukarica

0
19
Pre rata/ Photo: Promo

Uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, sinoć je u Kulturnom centru Čukarica otvoren 3. pozorišni festival Štrih fest.

Voditelji programa, Sanja Minić i Strahinja Radovanović, upoznali su publiku sa idejom festivala, i predstavili stručni žiri, koji će u naredna tri dana ocenjivati predstave i odlučiti koja od njih će poneti Gran pri festivala za najbolje integrisani tekst.

Ove godine u sastavu stručnog žirija su: Dragan Jovičić Jović, reditelj, Milan Lukić, pesnik i predsednik žirija Goran Cvetković, pozorišni kritičar i reditelj.

Pre nego što je zvanično otvorio festival, direktor KC Čukarica, Miodrag Rakočević, osvrnuo se na početke ovog, po mnogo čemu, jedinstvenog festivala, i podsetio publiku na prethodna dva, koja su dobro prihvaćena kako u stručnoj, tako i u široj javnosti.

Pre rata/ Photo: Promo
Pre rata/ Photo: Promo

Prve večeri festivala, pred punom salom, izvedena je predstava “Pre rata” pozorišne trupe Artisti. Inspirisana istoimenim filmom Vuka Babića iz 1966. godine, ova predstava spajanjem dva Nušićeva dela – “Ožalošćene porodice” i “Pokojnika”, oživljava univerzalne teme, rasterećene od vremenske i prostorne dimenzije.

U predstavi, koju su režirale Isidora i Sofija Ristić, igraju mladi, svestrani umetnici: Nikola Nikačević, Ana Radovanović, Dušan Raičević, Mladen Ivkov, Vuk Obućina, Aleksandra Vukadinović, Đorđe Pantović, Maja Tadić, Ivana Višnjić, Nemanja Puvača, Sofija Ristić i Milan Vukajlović.

Drugo veče festivala rezervisano je za predstavu “Pidžama za šestoro” reditelja Mihaila Laptoševića, koju izvode studenti glume Univerziteta Sinergija.

Pre rata/ Photo: Promo
Pre rata/ Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime