Home»Muzika»Povratak pravom Mist zvuku… Ljubljanski doom metal bend objavio novi singl “The Ghoul”

Povratak pravom Mist zvuku… Ljubljanski doom metal bend objavio novi singl “The Ghoul”

4
Shares
Pinterest Google+
Mist/ Photo: Promo
Mist/ Photo: Promo

Slovenačka pretežno ženska doom metal grupa Mist predstavila je pesmu “The Ghoul”, drugi singl sa predstojećeg albuma “Free Me Of The Sun”, koji će biti objavljen 1. juna za holandsku izdavačku kuću Soulseller Records.

Album je sniman u studiju Ork u Jevnici za koji kažu da su se bez sumnje odlučil na prvo “gledanje”:
– Odmah, kad smo prvi put došli u razgledanje, bili smo sigurni – ne samo zbog vintage opreme ili biste Josipa Broza – Tita u prostoru za gitare, nego i zbog dobre atmosfere i pomirujuće prirode koja ga okružuje. Obavezna oprema u studiju, uz  muzičku, uvek je dobra hrana i jaka kafa, za koje se stalno brinuo vlasnik Sašo Kisovec.

Za produkciju i miks ponovno je bio zadužen Benjamin Kic, dok je mastering ovaj put uradio Patrick W. Engel (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus) iz studija Temple Of Disharmony.

Za razliku od prethodna dva izdanja bend je potrošio više vremena za pisanje materijala:
– Akcenat smo stavili na pripreme za snimanje i traženje željenog zvuka, za svaki instrument pojedinačno kao i za celinu. Može se reći da smo ponosni što smo ovaj put zaista dobili onaj pravi Mist zvuk, koji smo izgubili na EP-u “Inan” – poručuju iz benda vidno zadovoljni konačnim rezultatom višemesečnog rada. A basistkinja Neža je još dodala:
– Ja sam lično ponosna i na predanost koju smo pokazali tokom samih priprema za snimanje i izdržljivost u studiju. Zaista smo dali sve od sebe i nismo prestali da se trudimo kada smo znali da u određenom trenutku neku stvar možemo da odsviramo i bolje.

Mist (Nina)/ Photo: Promo
Mist (Nina)/ Photo: Promo

Iz benda još kažu da su pesme na albumu nastajale pojedinačno, što im je ostavilo “slobodne ruke” pri stvaranju, ali da to ne znači da nisu povezane, jer ih vežu teme koje su kod njih uvek vrlo prisutne – smrt, uroci, život posle smrti, priroda…a svaki tekst je proizvod trenutne inspiracije umesto planiranog sleda tema ili događaja.

Pa i sam omot konceptualno odražava naslovnu pesmu albuma. Ili kako još kažu Mist:
– Valovi krvi i emocija su more, gde se osoba diže u dubine ostatka svoga života i pozdravlje se od sunca. U mraku onda prihvata mesec, koji mu pruža novu nadu u posmrtnom postojanju.

Zvanična promocija albuma “Free Me Of The Sun” održaće se 9. juna u Klubu Gromka u Ljubljani, gde će se Mistu pridružiti i riječki doom metal bend Old Night.

Previous post

#nisamkamen... Mjuzikl "Reči od kamena" 30. maja na večernjoj sceni pozorišta Pinokio

Next post

Igra šarma uz ritam bluza i Lord Bishop Rocks... Internacionalni rock koncert 10. juna u Svilajncu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *