Home»Muzika»Igra šarma uz ritam bluza i Lord Bishop Rocks… Internacionalni rock koncert 10. juna u Svilajncu

Igra šarma uz ritam bluza i Lord Bishop Rocks… Internacionalni rock koncert 10. juna u Svilajncu

4
Shares
Pinterest Google+
Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official
Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official

U okviru  projekata “Igra šarma uz ritam bluza” koji je pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, 10 juna u Lobi baru nastupiće njujorška rock atrakcija Lord Bishop Rocks u okviru balkanske turneje tokom koje će obići zemlje regiona – Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju.

Udruženje građana Rođen negde dole već treću godinu građanima Svilajnca predstavlja rok muzičare i umetnike iz svih krajeva sveta. Značaj i vrednost  ovih projekata je druženje, razmena iskustava i upoznavanje drugih kultura, nacija i jezika.

Na ovoj turneji Lord Bishopu društvo prave dve grupe iz Južne Amerike. Odlični bluzer, Dr. Crazy (one man band iz Sao Paola – Brazil ) i žestoka hc-punk ekipa Siniestra iz Meksiko Sitija.

Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo
Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo

Lord Bishop svoju karijeru je počeo 1991. godine u rodnom Bronksu svirajući u grupi Total Sexual Freedom. Sa ovim bendom je za četiri godine održao više od 800 koncerata, svirajući po mnogim klubovima i barovima širom istočne obale USA.

Godine 1995. preselio se u Europu i sa  tadašnjim bendom Rockadelic Kingsima, svirao svuda gde ima bilo kakvih uslova da se organizuju koncerti.

Krajem 90-tih naziv benda je promenjen u Lord Bishop Rocks. Fuzija hard roka, koji se meša sa fankom, jazzom, reggeom i pankom, stvara njihov originalan zvuk, koji oni zovu – Hendrixian Motör Funk.

Ovaj internacionalni rock koncert na programu je u nedelju 10. juna, početak je zakazan za 20:00 časova, a ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara ).

Pored Svilajnca Lord Bishop Rocks možete čuti i videti 8.juna u zemunskom klubu Fest i 9.juna u Kruševcu u klubu Zamajac.

M.B. Marković

Previous post

Povratak pravom Mist zvuku... Ljubljanski doom metal bend objavio novi singl "The Ghoul"

Next post

Beskompromisna metal svirka... Alitor i Centurion ovog vikenda u Pirotu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *