Treći Štrih fest od 14. do 17. maja na Čukarici

0
28
Photo: Promo

Naredna nedelja na Čukarici biće u znaku trećeg pozorišnog festivala Štrih fest. Od 14. do 17. maja u Kulturnom centru Čukarica ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju četiri predstave (tri u takmičarskom i jednu u revijalnom delu), koje su ušle u uži izbor ovog, po svojoj tematici, neobičnog i zanimljivog festivala.

I ovoga puta na programu su predstave nastale spajanjem štrihova, delova teksta koji nisu iskorišćeni u predstavama koje se izvode ili su se nekada izvodile.

Program festivala:
– ponedeljak, 14. maj – “Pre rata” (pozorišna trupa Artisti)
– utorak, 15. maj – “Pidžama za šestoro” (studenti glume Univerziteta Sinergija)
– sreda, 16. maj – “Poziv na pogubljenje” (amaterski pozorišni ansambl Studio BIS),
– četvrtak, 17. maj – revijalna predstava “Dobri čoveče”, u kojoj igraju: Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević.

Photo: Promo
Photo: Promo

Poslednji dan festivala predviđen je za dodelu nagrada: Gran-pri za najbolje integrisan tekst, “Čitačkavoda” za najbolju režiju, “Gazda Stojko Čukar” za najbolju izvedenu predstavu, “Milan Srdoč” i “Olivera Marković” za najbolja glumačka ostvarenja…

Pozorišni festival Štrih fest afirmiše jedno kreativno rešenje predstava – stvaranje nove celine od eventualno odbačenih delova nekog dramskog, scenskog, muzičkog, likovnog, predstavljačkog materijala.

Ova izazovna i, u osnovi vrlo kreativna zamisao, podstiče sagledavanje scenskog prostora i vremena, umetničkog sadržaja i forme, u ključu posmodernog stvaralaštva.

Photo: Promo
Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime