Home»Muzika»Jazz»VALJEVO JE SVET… NAJVEĆE ZVEZDE REGIONA NA 34.VALJEVSKOM JAZZ FESTIVALU

VALJEVO JE SVET… NAJVEĆE ZVEZDE REGIONA NA 34.VALJEVSKOM JAZZ FESTIVALU

5
Shares
Pinterest Google+
34. Valjevski džez festival
34. Valjevski džez festival

U valjevskom Centru za kulturu predstavljen je program 34.Valjevskog jazz festivala koji će biti održan od 24. do 26.maja.

Prema rečima umetničkog direktora Milana Đurđevića, ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa logično je proistekla  iz tradicije, veličine i značaja ovog festivala, kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta u niz nosećih kulturnih događaja u zemlji.

U uvodnom programu 24.maja ‘Svi zajedno na 2 i 4’ deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmlađi vrate kvalitetnoj muzici.

Kompletan program će se i ove godine odvijati na tri bine: Platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

34. Valjevski džez festival
34. Valjevski džez festival

U petak 25.maja, program na Platou u 18.30 h otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 h nastupa Bane Lalić MVP.

Centralni dogadjaj ovog dana je koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u velikoj sali (21 h) nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

Subotu, 26.maj otvaraju bluzeri na Platou: u 18.30 Pilot blues bend a u 19.15 h Zona B.

Apsolutni hedlajner 34.Valjevskog jazz festivala je najveća regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima u 21 čas na velikoj sceni Centra za kulturu.

– Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih događaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog “world music sajma” po ugledu na svetske džez festivale – rekao je Đurđević.

U holu u 23 h nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation) a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni, ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja.

Ulaznice za 34.Valjevski jazz festival biće u pretprodaji od 10. maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.

HL

Previous post

Florence + The Machine predstavili novi singl "Hunger" kojim najavljuju album "High As Hope"

Next post

"Mašine treba da rade, a ljudi da misle"... Novosadski bend Tu ima zvuka objavio novi EP

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *