Home»Muzika»Homeland»ZVANIČNO NAJAVLJENA 52. GITARIJADA: Hajde da opet pravimo velike bendove

ZVANIČNO NAJAVLJENA 52. GITARIJADA: Hajde da opet pravimo velike bendove

3
Shares
Pinterest Google+
52. Zaječarska gitarijada promo
52. Zaječarska gitarijada promo

U bašti beogradskog kluma “Azbuka” danas je zvanično najavljena 52. Zaječarska gitarijada, potvrđeni su hedlajneri i najavljeno jedno veliko iznenađenje.

Pripreme za ovogodišnju 52. zaječarsku Gitarijadu uveliko su u toku, a organizatori najavljuju najbolju do sada, uz hedlajnere Bilija Ajdola, Neverne bebe, Galiju i još jedan engleski bend čije ime još uvek ne mogu da otkriju.

Potpredsednik Organizacionog odbora Gitarijade Maksa Ćatović, podsetivši da je ta manifestacija pre dve godine bila na izdisaju, rekao je da je potpisivanje petogodišnjeg ugovora između udruženja Gitar fest i Grada Zaječara stvorilo sigurnije uslove za organizovanje Gitarijade i da će sa kampanjom za naredno izdanje moći da krenu već na jesen, što je pre svega važno za mlade bendove.

Ćatović je na danasnjoj konferenciji za novinare u Beogradu podvukao da cilj Gitarijade nije dovođenje velikih stranih zvezda, već da se pruži šansa što većem broju mladih, dobrih bendova koji će trajati.

– Vi danas nemate nijedan mlađi rok bend, neva velikog benda još od Van Goga i naša težnja je da vratimo rok muziku na njeno mesto, a strane zvezde su tu samo da animiraju nove domaće bendove koji će pevati na maternjem jeziku –rekao je Ćatović.

52. Zaječarska gitarijada, KZN
52. Zaječarska gitarijada, KZN

Gitarijadu će otvoriti prošlogodišnji pobednik, grupa Ki iz Makedonije, a prve večeri, 28. juna, nastupiće i engleski bend, čije ime Ćatović nije danas mogao da otkrije.

Druge večeri, 29. juna, sviraće Neverne bebe i Galija, a frontmen “beba” Milan Ðurđević prisetio se šta mu je kao šesnaestogodišnjaku značila pobeda na Gitarijadi 1983. godine, da bi 10 godina kasnije oformio sastav koji sada slavi četvrt veka na sceni.

Za njega je, kako je rekao, Gitarijada ostvarenje klinačkih želja i danas Zaječar i Gitarijadu posmatra kao hram snova mladih i hram rokenrola.

Pored Nevernih beba i Galije 29. juna nastupiće i Hadži prodane duše i Nikola Čuturilo.

Hedlajner završne večeri biće Bili Ajdol, a pored njega sviraće i Partibrejkers i Spori ritam bend.

Učesnici takmičarskog programa će i ove godine biti birani na mini gitarijadama koje će biti organizovane u Vranju, Zrenjaninu, Smederevu i Novom Sadu.

Ulaz na Gitarijadu i rok kamp su besplatni, a organizatori apeluju na sve koji žele da prisustvuju, da obezbede svoja mesta u kampu što pre, jer su svi smeštajni kapaciteti u Zaječaru već puni.

Pogledajte i snimak sa konferencije za medije, zahvaljujući koleginici i PR-u Nevernih beba Marijani Rajić:

HL

Previous post

Arctic Monkeys predstavili pet novih pesama na koncertu u San Dijegu

Next post

Keni Geret dolazi na Nišville... Američki saksofonista nastupa 9. avgusta na otvaranju džez festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *