Home»Muzika»Dža ili Bu prvi put u Discu… Kultni beogradski bend 4. maja u Beočunu uz podršku Divljih Svinja, UV i BellTolla

Dža ili Bu prvi put u Discu… Kultni beogradski bend 4. maja u Beočunu uz podršku Divljih Svinja, UV i BellTolla

3
Shares
Pinterest Google+

U petak, 4. maja u Beočinu (Underground Disco) od 20:00 časova nastupiće beogradski punk/rock bend Dža ili Bu. Podrška na koncertu biće bendovi: Divlje Svinje (Novi Sad), UV (Novi Sad) i BellToll (Letonija).

Dža ili Bu/Photo: facebook@dzailibu band
Dža ili Bu/Photo: [email protected] band

Beogradski punk-rock bend Dža ili Bu, za svojih 30 godina postojanja, sviraće prvi put u Beočinu. Nebojša Simeunović Sabljar (gitara), Stojan Radičević (vokal, gitara), Duško Milojević (bas) i Dejan Milojević Kid (bubnjevi) osnovali su grupu 1. maja 1987. godine.

Do sada su objavili sedam studijskih albuma, a iza sebe imaju više od 700 koncerata. Trenutno rade na novom albumu i nastavljaju seriju koncerata po državi i regionu.

Divlje Svinje/ Photo: facebook @divljesvinje
Divlje Svinje/ Photo: facebook @divljesvinje

Divlje Svinje su pank/ rok bend iz Novog Sada, nastao početkom 2016. godine. Čine ga Aleksa Pogrmić (glavni vokal i gitara), Frane Malenica (bubanj), Stevan Mijučić (gitara i bek vokal) i Novelja Korać (bas gitara i bek vokal).

Posle godinu dana predanog rada, 2017. godine u novosadskom studiju Alpha snimili su svoj album prvenac “Ne gledajte televiziju” i spot za naslovnu numeru.

Do sada je bend delio binu sa imenima kao što su Goblini, Brkovi, Gužva u 16-ercu, Dža ili Bu…

UV/ Photo: Facebook @uvbend
UV/ Photo: Facebook @uvbend

UV je bend nastao u Novom Sadu u maju 2016. godine od strane nekadašnjih članova benda Uvertira i od tada rade na snimanju novog materijala i što većem broju live nastupa.

Neki od koncerata su bili na Trgu slobode u Novom Sadu, festivalu BARF u beogradskom Domu omladine i na prošlogodišnjem Demofestu.

Objavili su jedan album koji možete da preslušate na njihovom Youtube kanalu.

BellToll/ Photo: Facebook @belltollhc
BellToll/ Photo: Facebook @belltollhc

Koncert će otvoriti energični BellToll, letonski hardcore sastav  koji se trenutno nalazi na prvoj evropskoj turneji u okviru koje nastupa u Beočunu.

Do sada su objavili dva izdanja “W.T.M.W.” (2017) i “BellToll” (2018) koja možete da preslušate na njihovom bandcamp nalogu.

Underground Disco je inicijativa mladih ljudi koji za cilj imaju formiranje alternativnog kulturnog centra Beočina, koji u ovom gradu nikada nije postojao.

Rad je isključivo volonterskog tipa, a sav prihod se ulaže u realizaciju budućih događaja, humanitarne svrhe i renoviranje prostora. Pored svih kulturnih aktivnosti, akcenat se stavlja na svirke, kao i povremene filmske projekcije. Disko se nalazi na Trg cara Lazara 1, u sklopu beočinskog Doma kulture.

Ulaznice za koncert možete da nabavite po ceni od 400 dinara (u pretprodaji), dok će na vratima na dan koncerta biti 600 dinara. Prodajna mesta: Underground Disco Beočin (Dom kulture, Beočin), Rock Caffe (Cementaška 1, Beočin), Picerija Boler (Trg cara Lazara BB, Beočin) i Crna Ovca (Kralja Aleksandra 10 / I sprat, Novi Sad).

 

Previous post

PRIČA O LEGENDAMA FUNK ROCKA... Uskoro dokumentarac o Sly & the Family Stone

Next post

The Cockblockersi nastavljaju punom parom... Majska turneja blues rock trojca po Makedoniji i Srbiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *