Home»Muzika»Bend Organizam održao promociju debi albuma “Intergalaktički Cirkus” u Metropolisu

Bend Organizam održao promociju debi albuma “Intergalaktički Cirkus” u Metropolisu

1
Shares
Pinterest Google+
Organizam/ Photo: Katarina Vukoman
Organizam/ Photo: Katarina Vukoman

Promocija povodom objavljivanja debi albuma “Intergalaktički Cirkus” beogradskog benda Organizam, održana je danas u muzičkoj kući Metropolis.

Bend je u okviru mini koncerta, pred novinarima i fanovima, izveo pesme “Nepar”, “Kosmos”, “Psihoporno”, Sherpas” i “Hjuman”.

– Naziv “Intergalaktički Cirkus” u potpunosti opisuje sve što ova ploča nosi. Svaka pesma na albumu je planeta za sebe i na intimnom nivou prepoznajemo se u te dve reči. Ovaj bend jeste “Intergalaktički Cirkus” – kažu iz Organizma.

Organizam koji eksperimentiše sa različitim pravcima rok muzike, uz široku upotrebu matrica i elektronike, progresivnu svirku potkovao je neobičnim aranžmanskim rešenjima, a lirika je obojena emocijama i ponekad oporim humorom. Oni pričaju priču običnog čoveka u različitim stanjima duha i svest.

Upitani kakav efekat kod slušaoca žele da izazovu prvim albumom i koji su ciljevi, momci su odgovorili:

– Verovati u dobre i lepe stvari. Cela Vaseljena je šaka prašine koju na okupu drže nedokučive, svete, vibracije. Svi smo isti i ćelije smo jednog velikog, univerzalnog Organizma.

Organizam/ Photo: Katarina Vukoman
Organizam/ Photo: Katarina Vukoman

Ekipa benda radi u sastavu: Ivan Bošković Kosmogenit (vokal, gitara), Bogdan Obradović Bugi (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović Šćepa (bas) i Radosav Tijosavljević Rakiša (bubanj).

Što se nastupa u narednom periodu tiče, možemo ih čuti i videti 18. maja na beogradskoj Zappa barci, 19. maja u Bačkoj Topoli, kao i  na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Previous post

"Dodir jantara"... Novi spot bihaćkog benda Grefran

Next post

Da li ste spremni za... Prvi Bagdalski Demo Okršaj 17. maja u Kruševcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *