Kad Beograd slavi Međunarodni dan džeza… Jazz Crowl Festival – 5 lokacija, 25 muzičara…

0
98
Oglasi

Povodom Međunarodnog dana džeza koji se širom sveta obeležava 30. aprila, na pet lokacija u Beogradu biće održan treći po redu Jazz Crawl Festival, uz učešće 25 eminentnih muzičara.

Jazz Crawl Festival je konceptualno različit od velikih džez festivala po tome što se održava u intimnom klupskom okruženju i na pravi način promoviše duh džeza – kroz neposrednu interakciju publike i izvođača.

Na festivalu su zastupljeni muzičari različitih generacija i stilskih opredeljenja čije su zajedničke odrednice izvođački kvalitet i ljubav prema muziciranju.

Luka Ignjatović/ Photo: Facebook/ Luka Ignjatovic
Luka Ignjatović/ Photo: Facebook/ Luka Ignjatovic

Ove godine festival će se održati u klubovima Das Boot, Strogi Centar, Klub književnika, Berliner i Jazz bašta, a publika (crawleri) je pozvana da tokom iste večeri poseti što više koncerata na različitim lokacijama.

Izvođači se, tom prilikom, planski rotiraju po klubovima dobijajući time mogućnosti da u okviru jedne večeri nastupe u različitim sastavima, pa je svaki koncert na festivalu jedinstveni događaj.

Ljuba Paunić/ Photo: Promo
Ljuba Paunić/ Photo: Promo

Za ovogodišnje festivalsko izdanje oformljeni su specijalni džez kvinteti u kojima će nastupiti ukupno 25 profesionalnih džez muzičara različitih generacija među kojima su Miloš Krsić, Aleksandar Jaćimović, Marko Đorđević, Uroš Stamenković, Veljko Vujčić, Ljuba Paunić, Luka Ignjatović, Dragan Milovanović i drugi, a priključiće im se i internacionalna gošća, Ana Lauvergnac.

Festival, nastao 2016. godine na inicijativu grupe beogradskih džez entuzijasta okupljenih oko udruženja Beogradski džez servis, ima za cilj afirmisanje klupskog muziciranja karakterističnog za džez i povratak džeza iz koncertnih dvorana u džez klubove.

Svi koncerti Jazz Crawl Festivala počinju u 21:00 čas a ulaz u klubove je slobodan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime