Home»Muzika»OVAKO TO, USTVARI, TREBA DA ZVUČI…  Konačno objavljen Prinsov original “Nothing Compares 2U”

OVAKO TO, USTVARI, TREBA DA ZVUČI…  Konačno objavljen Prinsov original “Nothing Compares 2U”

3
Shares
Pinterest Google+
Prins/ Photo: youtube.com printscreen
Prins/ Photo: youtube.com printscreen

Više od 33 godine nakon što je Prins snimio pesmu ”Nothing Compares 2U”, koja je kasnije proslavila irsku jevačicu Šinejd O’Konor, možemo prvi put da čujemo kako zvuči original.

U godini za koju se pretpostavlja da je Prins napisao pesmu pojavio se njegov veličanstveni album ”Purple Rain”, ali i funk grupa The Family, neka vrsta ‘rezervne’ ekipe američke zvezde. U senci svetskog mega uspeha Purpurne kiše ostao je prvi eponimni album The Family banda, kao i pesma ”Nothing Compares 2U” gurnuta na B-stranu ploče.

Nakon to je Pinejd 1990. na svom drugom albumu snimila tu baladu, s kojom je ostvarila planetarnu popularnost, o Prinsovoj verziji više se nije razmišljalo.

Nedugo pre iznenadne smrti, 21. 4. 2016. godine, Prins je počeo da piše autobiografiju i završio je pedesetak stranica teksta.

Američki mediji najavljuju da će biografija, ”nekonvencioalno i poetsko putovanje kroz život i kreativni rad Prinsa”, biti objavljena ove godine, a vrlo zgodan uvod je prvo publikovanje originala ”Nothing Compares 2U”, sa puno tvrđim, rokerskim zvukom u odnosu na power baladu irske pevačice.

Previous post

Legendarni Jethro Tull u oktobru u Zagrebu, Beogradu i Skoplju?

Next post

NA SVETSKI DAN KNJIGE magazin GQ proglasio Bibliju jednom od "najprecenjenijih knjiga svih vremena"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *