Home»Muzika»Legendarni Jethro Tull u oktobru u Zagrebu, Beogradu i Skoplju?

Legendarni Jethro Tull u oktobru u Zagrebu, Beogradu i Skoplju?

4
Shares
Pinterest Google+
Jethro Tull/Photo: facebook@officialJethroTull
Jethro Tull/Photo: [email protected]hroTull

 

Slavni britanski progresivni folk-rock bend je krenuo na ”50th Anniversary Tour 2018”, obeležavajući svoj veliki jubilej, u okviru koje najavljuje novi pohod ovim krajevima, iako za te koncerte još nema zvanične objave lokalnih promotera.

Kako je navedeno, za 13. oktobra predviđen je nastup u Zagrebu, dan kasnije u Beogradu i 16. oktobra u Skoplju, a službene informacije oko lokacija i cene ulaznica još nisu poznate.

Jethro Tull je u Zagrebu i Beogradu svirao prvi put daleke 1975. godine, kada su bili na vrhuncu karijere, a upravo tih godina u nekadašnjoj Jugoslaviji je počela da se događa serija velikih svetskih gostovanja, među kojima su bili Ike & Tina Turner, Santana, Cat Stevens i najveći od najvećih, The Rolling Stones, pa je i ovdašnja rok populacija počela da se oseća delićem planetarne rok porodice.

Među tim mega zvezdama kasnije su nam se vraćali Stonesi i, najčešće, baš Jethro Tull, kojima bi ovo trebalo da bude četvrti dolazak (14 godina posle prethodnog).

Jethro Tull 50th Anniversary Tour 2018
Jethro Tull 50th Anniversary Tour 2018

Iako je od originalne postave preostao samo Ian Anderson, većini je i to dovoljno, jer je ovaj pevač, flautista i izvođač na brojnim instrumentima duša sastava, njegov idejni tvorac i glavni autor.

Posle nekoliko godina pauze i, zapravo, gašenja Jethro Tulla, Anderson je 2017. ponovo pokrenuo bend zbog obeležavanja 50-godišnjice rada – i najavio novi njihov album, prvobitno za ovu, ali naverovatnije za narednu godinu.

 

Previous post

Švedska akademija zbog skandala menja pravila dodele Nobelove nagrade

Next post

OVAKO TO, USTVARI, TREBA DA ZVUČI...  Konačno objavljen Prinsov original "Nothing Compares 2U"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *