Home»Muzika»NA 52. ZAJEČARSKOJ GITARIJADI BREJKERSI, PSIHOMODO, BEBE…  a Bili Ajdol pre koncerta postavlja kamen temeljac za Rok muzej

NA 52. ZAJEČARSKOJ GITARIJADI BREJKERSI, PSIHOMODO, BEBE…  a Bili Ajdol pre koncerta postavlja kamen temeljac za Rok muzej

5
Shares
Pinterest Google+
52. Zaječarska gitarijada promo
52. Zaječarska gitarijada promo

Zaječarska Gitarijada, jedini rok spektakl na svetu sa tradicijom dužom od pola veka, ove godine biće održana 28, 29. i 30. juna, rečeno je na prvom sastanku  organizacionog odbora Gitarijade.

Zvezda ovogodišnje Gitarijade biće Bili Ajdol, tako da se u gradu na Timoku očekuje na hiljade ljubitelja pravog dobrog roka.

– Ono što je potvrđeno je to da će 30. juna nastupiti Bili Ajdol, a još nećemo objaviti definitivan program jer narednih dana očekujem potvrdu još jedne engleske grupe koja će nastupiti prvog dana festivala. Od domaćih će biti Partibrejkersi u originalnoj postavi, Psihomodo pop iz Hrvatske. Drugog dana festivala nastupiće Neverne bebe, bend koj slavi 25 godina postojanja, jedan od retkih još aktivnih pobednika Gitarijade u Zaječaru za ovih 50 i nešto godina. Privodimo kraju razgovore sa produkcijom ploča Radio televizije Srbije, da taj drugi dan festivala bude na neki način – Dan PGP RTS, jer su i Neverne bebe “njihov” bend- kazao je Maksa Ćatović, zamenik predsednika Organizacionog odbora Gitarijade.

Bili Ajdol postavlja kamen temeljac za Rok muzej

Bili Ajdol/Photo: Gitarijada promo
Bili Ajdol/Photo: Gitarijada promo

Ove godine će, kako kažu organizatori, u Zaječaru početi i izgradnja Rok muzeja. U njemu će, između ostalog, biti postavka predmeta, snimaka, fotografija sa svih dosadašnjih Gitarijada. – U planu je da u okviru Gitarijade bude položen kamen temeljac za izgradnju Rok muzeja, a očekujemo da će to uraditi Bili Ajdol pre svog koncerta. Već smo počeli prikupljanje eksponata za rok muzej, tako što smo kontaktirali sve učesnike bivših gitarijada da doprinesu nekim svojim predmetom – kazao je Ćatović.

Program je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, kao I boravak u rok kampu. Trodnevni spektakl biće organizovan na Kraljevici. Kako je na sastanku rečeno, konkurs za demo bendove će biti raspisan u saradnji sa Radio Beogradom 202, a u planu je da bude održana i mini Gitarijada u Sofiji, koju je ugovorio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kada je bio u poseti tom gradu.

Organizator 52 .Gitarijade je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a suorganizator Gitarijada Fest.

HL

 

Previous post

Killersi objavljuju celokupnu diskografiju na vinilu

Next post

Emilija Klark ima važnu poruku za fanove "Igre prestola"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *