Home»Muzika»Jazz»Nišville koncertima u 5 država obeležava Svetski dan džeza

Nišville koncertima u 5 država obeležava Svetski dan džeza

4
Shares
Pinterest Google+

Koncertima u 5 država i 10 gradova Nišville će obeležiti 30. april Svetski dan džeza, najavili su organizatori. Pored programa u Srbiji, Nišville će se za International Jazz Day predstaviti i u Litvaniji, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji.

Festival će u svim gradovima predstaviti muzičare niške i srpske jazz scene, a na većini nastupa priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u jam session.

Ovom prilikom, u Nišu i Novom Sadu održaće se dupli program koji uključuje dnevnu matine svirku i nastup bendova u klubovima.

U Novom Sadu će program biti održan na kultnim mestima Piknik i Sova u kojoj će biti postavljena i izložba fotografija niškog fotografa Dušana Mitića koja predstavlja retrospektivu najboljih fotografija sa prethodnih izdanja Nišville jazz festivala.

Photo: AleX
Photo: AleX

U Nišu će tačno u podne, u ponedeljak, 30. aprila biti održan matine koncert ispred Nišville Jazz Muzeja u Tvrđavi, gde će biti postavljena izložba umetničkih radova sa prethodnih izdanja festivala.

Celovečernji koncert održaće se u klubu Feedback od 21:00 čas. Nosioci programa biće Vlada Karađov combo jazz band i Ð Loptica iz Niša , a predviđen je i tradicionalni jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

Organizatori su pozvali muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano džemovanje donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Za sve programe povodom Međunarodnog dana džeza, ulaz je besplatan.

Master Volume IV/Photo: AndrejaIgnjatović
Master Volume IV/Photo: AndrejaIgnjatović
Previous post

Promocija "Slobode", novog albuma benda E-Play 26. aprila u Parobrodu

Next post

Record Store Day u Čumićevom sokačetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *