Home»Muzika»DJ World»AVICII JE IMAO JEDNU ŽELJU… Želim da me pamte po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao

AVICII JE IMAO JEDNU ŽELJU… Želim da me pamte po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao

3
Shares
Pinterest Google+
Avicii/ Photo: Facebook @avicii
Avicii/ Photo: Facebook @avicii

Poznati švedski DJ Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, preminuo je juče u Muskatu, prestonici Omana. U saopštenju koje je izdao njegov portparol, u kom se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti.

Di-džej koji se proslavio hitovima “Wake me up”, “Levels” i “Lonely Together” imao je problema sa zdravljem. Godine 2014. odstranjeno mu je slepo crevo i žučna kesa.

Pre dve godine saopštio je da više neće nastupati zbog zdravstvenih problema.

– Znam da sam blagosloven što imam mogućnost da putujem i nastupam širom sveta, ali mi malo preostaje za život mene kao stvarne osobe, iza umetnika.

Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za jednu noć, kada bi puštao muziku na rasprodatim nastupima. Forbs ga je u jednom trenutku proglasio najplaćenijim di-džejem.

– Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: ‘Vau! Jesam li to ja uradio?’ To je bio najbolji deo mog života, ali je imao cenu – mnogo stresa i anksioznosti – rekao je jednom prilikom.

DJ Džadž Džuls, koji je često nastupao sa njim, rekao je da je Avicii bio prva velika komercijalna zvezda.

– On je zaista postao neko ko nije mogao ni na ulicu da izađe koliko je bio prepoznatljiv.

Karijeru je započeo je 2008. godine kada je pobedio na jednom takmičenju. Bio je dva puta nominovan za Gremija, osvojio je dve MTV i jednu Billboard nagradu. Patio je od akutnog pankreatitisa, što je delimično uzrokovalo prekomerno konzumiranje alkohola, piše BBC.

Prošle godine saopštio je da se vraća u studio. Dan pre smrti nominovan je za Billboard nagradu za najbolji elektronski album.

O njegovom životu snimljem je i dokumentarac “Avicii: Istinite priče” koji govori o dešavanjima u njegovom životu između 2013. i 2016. godine.

– Kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao: ‘Možeš da uradiš sa svojim životom šta god želiš, treba samo da radiš naporno kako bi to i postigao’. Tada sam odlučio da, kada umrem, želim da budem upamćen po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao – izjavio je jednom prilikom.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

POSLE DVE GODINE objavljen snimak nastao 24 sata pre Prinsove smrti

Next post

BRAJAN FERI KONCERTOM U KARDIFU ZAPOČEO TURNEJU U OKVIRU KOJE STIŽE I U BEOGRAD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *