PA DA, DAN POBEDE… Let 3, Displin A Kitschme, Tri kapljice, The Toasters… 9. maja u Novom Sadu

0
33
Dan Evrope/Photo: Promo
Dan Evrope/Photo: Promo

Na tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, pored obeležavanja pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja biće proslavljena i titula Najboljeg evropskog velikog festivala koju je Exit nedavno osvojio po drugi put u ovoj deceniji, saopštili su iz organizacije Exita.

Veliko slavlje, zakazano na Trgu slobode, ugostiće velike domaće i regionalne bendove kao što su Let 3, Disciplin A Kitschme i Tri kapljice, ali i njujorški sastav The Toaster.

[accordion title=’Konferencija “Neutralno”‘]Pored muzičkih dešavanja, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava niz kulturnih manifestacija, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa, do velikog koncerta na Trgu slobode. Fondacija Novi Sad 2021 tim povodom 9. i 10. maja u Studiju M održaće konferenciju “Neutralno”, koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti prezentovane različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Na konferenciji učestvuju komenadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije…[/accordion]

Pobednička fešta nastaviće se do ranog jutra u klubu Quarter, uz ovogodišnje DJ rezidente Exitove Dance Arene, a muzičkom programu pridružiće se i edukativni sadržaji Fondacije Novi Sad 2021, koja će 9. i 10. maja u Studiju M organizovati Međunarodnu konferenciju “Neutralno”, na temu održivosti novih kulturnih prostora.

Muzički program počinje na Trgu Slobode, gde će jedan od najpoznatijih rok sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme nastaviti svoju misiju “čišćenja i oplemenjivanja javnog života”.

Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplinAkitschme
Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplinAkitschme

Pridružiće im se Let 3, popularni rok sastav iz Rijeke, apsolutni miljenici novosadske publike, koja je već imala priliku da prisustuvuje njihovim avangardnim nastupima.

Let 3/Photo: Tilven Music Promo
Let 3/Photo: Tilven Music Promo

Iz Njujorka stiže ska sastav The Toasters, pripadnici takozvane drugotalasne generacije sastava koji stvaraju i izražavaju se u ska žanru.  Bend poznat po fenomenalnim koncertima punim pozitivne energije i zdravih stavova.

Uvertira u večernji program ovogodišnjeg Ritma Evrope biće lokalni “all girl” pank rok sastav Tri kapljice koje će zagrejati pubiliku te večeri a čiji se album tokom proleća očekuje u izdanju SKC Novi Sad.

U duhu pobede, velika proslava titule Najboljeg evropskog festivala biće nastavljena u klubu Quarter, gde će se u noći između 9. i 10. maja predstaviti najomiljenija domaća i regionalna klupska imena.

HL

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime