Home»Muzika»Enter Shikari, Plavi orkestar, Yu grupa, Disciplina kičme, Nikola Vranjković… Nova imena Arsenal Festa 08

Enter Shikari, Plavi orkestar, Yu grupa, Disciplina kičme, Nikola Vranjković… Nova imena Arsenal Festa 08

3
Shares
Pinterest Google+
Enter Shikari/ Photo: Promo
Enter Shikari/ Photo: Promo

Britanski bend Enter Shikari, Plavi orkestar i Yu grupa nastupiće prvi put na Arsenal Festu 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu, a festivalskom line up-u pridružili su se i Disciplina kičma, Mortal kombat i Nikola Vranjković.

Na Arsenalovom Main Stageu 23. juna premijerno će u Srbiji nastupiti punk-rock-drum’n’bass Enter Shikari, poznati po hitovima “Sorry You’re Not A Winner”, “Destabilise”, “Anything Can Happen…” , “Juggernauts”, “Arguing With Thermometers”, “Anaestethist” i “Radiate”.

– Pokušavamo da odsviramo raznolik set, sa pesmama iz svih faza. Unutar benda zahvatamo širok raspon stilova i želimo da naš nastup bude raznolik i sveobuhvatan, da vam sve to pokažemo – rekao je frontmen benda Enter Shikari, Ru Rejnolds posle objavljivanja aktuelnog petog albuma “The Spark” (2017).

Plavi Orkestar/ Photo: Aljosa Rebolj Grafic
Plavi Orkestar/ Photo: Aljosa Rebolj Grafic

Treće večeri na Main Stageu nastupa i Plavi orkestar, jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije u muzičkim enciklopedijama označen kao “kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih godina”, zahvaljujući fantastičnom nizu hitova frontmena Saše Lošića, kakvi su “Suada”, “Goodbye Teens”, “Bolje biti pijan”, “Sava tiho teče”, “Kaja”, “Ako su to samo bile laži”…

Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplin.A.kitschme
Disciplin A Kitschme/ Photo: Facebook @disciplin.A.kitschme

Posle nastupa trip hop pionira Morcheeba, na Mainu 23. juna program zatvara kultna Disciplina kičme, basiste i frontmena Dušana Kojića-Koje, jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Na Garden Stage treće večeri nastupaju sarajevske Letu štuke.

Texas/ Photo: Facebook @texastheband
Texas/ Photo: Facebook @texastheband

Druge večeri Arsenala 22. juna, pored Maina na kome sviraju škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock, na Garden Stageu će nastupiti metal-pankeri Mortal kombat, poznati po  tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, što se čuje u pesmama “Vegan”, “Devedesete”, “Papučar”, “Veliki brat”…

Legendarna Yu grupa svojim nastupom prve večeri 21. juna otvara Main Stage, gde potom sviraju Editors, The Kills i Dub Inc.

Arsenal Fest ima posebnu čast što će svirati zaslužni pioniri jugoslovenskog i srpskog rokenrola Yu grupa braće Jelić, koja je od osnivanja 1970. godine objavila niz antologijskih albuma i pesama, od kojih je dovoljno pomenuti “Noć je moja”, “Kosovski božuri”, “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Od zlata jabuka”, “Mornar”…

Nikola Vranjković/ Photo: Nemanja Đorđević
Nikola Vranjković/ Photo: Nemanja Đorđević

Na Gardenu 21. juna svira kantautor Nikola Vranjković, koji se nedavno oglasio dvostrukim CD-om “Veronautika” i koji je sa pesmama kakve su “Dve reči”, “Večernja zvona”, “Zadrži svoj dah” ili “Tajni život suterena”, jedan od najbolje ocenjenih albuma bivše Jugoslavije u poslednjih dvadesetak godina.

Prve večeri na Garden dolaze i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramonesa, Marki Ramonei provokativni Riječani Let 3.

Let 3/ Photo: Tomislav Jagar
Let 3/ Photo: Tomislav Jagar

Imena ostalih izvođača  koji će nastupati na ovogodišnjem Arsenal Festu biće saopštena uskoro…

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2.500 dinara, a pojedinačna ulaznica za svako veče posebno 1.500 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti preko prodajne mreže Eventima, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

Ostala prodajna mesta:
Čačak – Neven Tours (Eventim)
Kraljevo – Caffeteria Flash back
Kruševac – Caffe club Grizzly
Požega – Caffe Burence
Užice – Kuća čaja ZEN
Aranđelovac – Caffe Koje Kude
Ćuprija – Caffe Bacardi
Smederevska Palanka – Punk Rock Caffe
Jagodina -TNT music

Previous post

U nedelju počinje Treći književni maraton "Beogradski čitač" u Čuburskom parku

Next post

Hadži prodane duše 21. aprila u SubBeernom Centru... Gosti -Vrane Kamene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *