Home»Knjige»Iz Derete stiže “Modesti Blejz”, roman o kultnoj strip-heroini

Iz Derete stiže “Modesti Blejz”, roman o kultnoj strip-heroini

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Izdavačka kuća Dereta predstavlja vam prvi od jedanaest romana zasnovanih na stripu o kultnoj heroini šezdesetih godina prošlog veka Modesti Blejz.

A kako počinje priča o ovoj junakinji? Posle Drugog svetskog rata devojčica beži iz zarobljeničkog logora u Grčkoj, a zatim luta Mediteranom i Arabijom sa starcem koji joj postaje učitelj i koji joj je dao ime Modesti Blejz.

Photo: Promo
Photo: Promo

Posle smrti učitelja Modesti preuzima kontrolu nad bandom “Mreža” u Tangeru i širi njen uticaj po svetu. U to vreme upoznaje Vilija Garvina, koji postaje njen najodaniji prijatelj.

Kada ser Džerald Tarant, visoki funkcioner britanske obaveštajne službe, odlučuje da potraži Modesti Blejz kako bi mu pomogla da zaštiti vrednu pošiljku za šeika s Bliskog istoka, zatiče mladu devojku koja se već “penzionisala”, razbacuje novcem i smrtno se dosađuje. Kako bi je pridobio da radi za njega, odaje joj tajnu da je njen verni prijatelj Vili u nevolji….

I tako počinju neverovatne avanture Modesti Blejz, jedne od najomiljenijih strip-junakinja, koju će O’Donel 1965. uvesti i u svet književnosti upravo ovim romanom.

Previous post

Headliner na metal žurci bendova Dusi, Zli Metalci i Sanitarium u klubu Fest

Next post

Stigao "Petar"... Sink uoči beogradskog koncerta predstavio novi spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *