Home»Muzika»Homeland»“U raju iznad oblaka”… Novi singl i spot grupe Galija

“U raju iznad oblaka”… Novi singl i spot grupe Galija

4
Shares
Pinterest Google+
Galija/Photo: Ivan Grlić
Galija/Photo: Ivan Grlić

Niška rok grupa Galija objavila je novi singl “U raju iznad oblaka” i prateći spot snimljen u jedinstvenoj prirodi Islanda.

Singl i spot “U raju iznad oblaka” najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća biti objavljen (na CD-u)  za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Photo: Dragoslav Ulić Dag
Photo: Dragoslav Ulić Dag

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za numeru “U raju iznad oblaka” na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti “pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni”.

– Mislim da pesma “U raju iznad oblaka” već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno – objašnjava Neša Galija.

Autor spota je Dragoslav Ulić Dag, snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu, a u njemu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem.

Photo: Dragoslav Ulić Dag
Photo: Dragoslav Ulić Dag

Producent album “U raju iznad oblaka” je Saša Habić, koji je sa Galijom sarađivao na izdanjima “Korak do slobode” (1989) i “Karavan” (1994).

Pesmu “U raju iznad oblaka” dodatno krasi dečji hor dirigenta Ljiljane Ranđelović.

Previous post

I bi BUKA!... Evo kako je bilo prošlog vikenda u potkrovlju zgrade "Kluza"

Next post

Ukratko... Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma od 5. do 8. jula u Bajinoj Bašti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *