I bi BUKA!… Evo kako je bilo prošlog vikenda u potkrovlju zgrade “Kluza”

0
31
Photo: Promo

Prošle subote, 14. aprila dve hiljade posetilaca uživalo je u najiščekivanijoj prestoničkoj žurki do sada.

“BUKA! SADA!” se tako svrstala u red ultimativnih disk džokejskih manifestacija izdvajajući se po konceptu i jedinstvenoj ponudi u okviru koje su nastupili lideri najuticajnijih bendova sa ovih prostora.

Bez obzira na veliko interesovanje i posetu nije zabeležen ni jedan incident ni neprijatnost što je bio još jedan plus dobrom provodu koju su kreirali disk džokeji “Buke!”.

Photo: Promo
Photo: Promo

Program je počeo oko 21:30 nastupima Caneta (Partibrejkers, Škrtice) i Gileta (Električni orgazam) na jednoj i Kojota (Hornsman Coyote, ex Eyesburn) na drugoj bini.

Cane i Gile prisutne su proveli kroz kratku istoriju rokenrola sa primesama fanka i bluza, a Kojot se držao striktno daba začinjenog elektronikom.

Posle njih, Rambo Amadeus je započeo svoj live act gde je na zadate dub step teme “prilepljivao” svoje, dugi niz godina saklupljane, semplove koji su činili delovi pesmama, izjava, rifova, razgovora, poznatih i nepoznatih citata što je njegovom setu dalo poseban, gotovo lucidni, pečat.

Vukašin Marković (irieFM) i Vasil Hadžimanov napravili su pravu kućnu zabavu ne zazirući od numera poput Bouvijeve “Let`s Dance”, preko kojih je Vasil maestralno uživo improvizovao sa svog sintisajzera. DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme) bio je na visini zadatka plasirajući ultimativnu mešavinu fanka i spejs glem roka.

Photo: Promo
Photo: Promo

Oliver Nektarijević (Kanda, kodža i Nebojša) i Vuča (Darkwood Dub, Minilinija) nastupili su back2back sa opusom plesne elektronike, ambijentale i post panka.

Na kraju je najupornije posetioce Vikler (Bad Copy) proveo kroz aktuelne trap R&B momente uz izlete u mnoge njemu bliske muzičke pravce.

Svi zaljubljenici u muziku i ploče tokom “Buke” mogli su da uživaju u dražima kupovine vinila. U susret Record Store Danu (21. aprila), a u saradnji sa izdavačkom kućom Mascom upriličen je štand – MASCOM U BUCI! – na kome su se našli klasici rokenrol istorije i to po veoma pristupačnim cenama, uključujući i albume pojedinih izvođača koji su tokom večeri nastupili kao disk džokeji.

Ljubaznošću rok fotografa – Goranke Matić, “Buka! Sada!” dobila je svoj upečatljiv vizuelni identitet. Njega su činili printevi Gorankinih fotografija velikih formata.

I na kraju, organizatori su poručili: – Nećemo stati – nastavak sledi, sa novim sadržajem i pomeranjem granica.

Photo: Promo
Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime