Home»Muzika»Homeland»“The Odyssey to Room 101″… QUASARBORN OVIM SPOTOM NAJAVLJUJU DEBI ALBUM

“The Odyssey to Room 101″… QUASARBORN OVIM SPOTOM NAJAVLJUJU DEBI ALBUM

3
Shares
Pinterest Google+
Quasarborn/Photo: YouTube printscreen
Quasarborn/Photo: YouTube printscreen

Beogradski metal sastav Quasarborn je objavio spot za naslovnu pesmu sa svog debi albuma “The Odyssey to Room 101”, a ovo samoizdanje će se u pojaviti 18. maja na svim digitalnim platformama i u CD formatu.

– Kao što se može pretpostaviti, naslovna pesma našeg prvog albuma je nastala pod jakim uticajem Orvelovog romana ‘1984’, ali i Hakslijevog ‘Vrlog novog sveta’. Ona predstavlja poslednje poglavlje u priči koja prati album i opisuje poslednje trenutke života glavnog junaka u kojima biva mučen i lišen svakog traga humanosti, dostojanstva i identiteta. Sudbina gora od smrti. ‘Odiseja u sobu 101’ je najduža numera na albumu, ali je prošarana najraznovrsnijim motivima i najdinamičnija je. Intenzivna je, moćna, besna, ali i melodična i pažljivo strukturisana. Odlično predstavlja suštinu benda Quasarborn u ovom trenutku – rekao je Luka Matković, frontmen benda.

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda čine Luka Matković (gitara i vokal), Đorđe Luković (vokal), Marko Danilović Tihi (bubnjevi).

Žanrovski, Quasarborn je dobrim delom ukorenjen u tradicionalnom thrash metal zvuku, karakterističnim za osamdesete godine, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova. Pored ovog, bend je objavio još dva singla za pesme “Danse Macabre” i “Blood Honey”.

Pogledajte spot za pesmu “The Odyssey to Room 101”:

HL/Izvor: mondo.rs

Previous post

OVO JE NJEGOV DAN...

Next post

NE, NE, NE... TO SE NE RADI! Producenti TV adaptacije knjige Agate Kristi PROMENILI UBICU

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *