Home»Knjige»NE, NE, NE… TO SE NE RADI! Producenti TV adaptacije knjige Agate Kristi PROMENILI UBICU

NE, NE, NE… TO SE NE RADI! Producenti TV adaptacije knjige Agate Kristi PROMENILI UBICU

3
Shares
Pinterest Google+
Nesreća nevinih/Photo: YouTube printscreen
Nesreća nevinih/Photo: YouTube printscreen

Fanovi romana kraljice krimića Agate Kristi besni su zbog TV adaptacije britanskog Javnog servisa, u kojoj je promenjen ubica!

Knjiga “Nesreća nevinih” prati čoveka koji je izgubio pamćenje nakon saobraćajne nesreće, a kada mu se sećanja vrate, shvata da je jedini mogao da pruži alibi čoveku osuđenom za ubistvo. Kako bi ispravio tu nepravdu, stupa u kontakt sa njegovom porodicom i pokušava da otkrije pravog ubicu. Knjiga je napisana pre okruglo 60 godina, 1958. godine, i važi za jednu od omiljenih knjiga u kojima se ne pojavljuje Herkul Poaro.

Pažnja, ako niste čitali ovaj klasik Agate Kristi, slede spojleri!

U knjizi, ubica je sluškinja porodice Argajl, koja je sa usvojenim sinom imala aferu za koju je mislila da je “ljubav njenog života”, a on je samo koristio. Međutim, autorka trodelne adaptacije odlučila je da promeni ubicu, odnosno tok i završetak cele priče.

Scenaristkinja Sara Felps rekla je za “Dejli mejl” da stoji iza svoje odluke da promeni ubicu, jer smatra da priče moraju da “žive i dišu” decenijama nakon što su napisane, kako bi ostale relevantne za novu publiku.

Međutim, javnost se ne slaže sa njom, pa joj britanska štampa poručuje da je trebalo da napiše svoju knjigu ili scenario, a ne da se “uhvati” za delo Kristijeve i obrne ga naglavačke.

Pogledajte trejler:

Previous post

"The Odyssey to Room 101"... QUASARBORN OVIM SPOTOM NAJAVLJUJU DEBI ALBUM

Next post

A IMA LI DUŠU? HD vinil stiže 2019. godine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *