Home»Muzika»Hello, Goodbye… Ne, nikada nećemo moći da naučimo da pišemo kao Bouvi, Kobejn, Lenon, Koen…

Hello, Goodbye… Ne, nikada nećemo moći da naučimo da pišemo kao Bouvi, Kobejn, Lenon, Koen…

3
Shares
Pinterest Google+

Pre dva dana na svetskim portalima pojavila se zanimljiva vest propraćena naslovima: “Pišite/ želite da pišete kao Bouvi, Kobejn, Koen…”

Zanimljiva informacija o kojoj smo i mi hteli da kažemo koju reč. Žao nam je što smo “partibrejkeri”, ali od cele priče nema ništa.

Evo o čemu je reč…

Songwriters Fonts bio je projekat u sklopu koga su kreirani fontovi napravljeni na osnovu rukopisa preminulih legendarnih rokera- Kurta Kobejna, Dejvida Bouvija, Džona Lenona, Leonarda Koena i Serža Genzbura.

Svaki font kreiran je korišćenjem “originalnih, rukom ispisanih pisama i teksova umetnika”  uz napomenu da su “fontovi samo za ličnu upotrebu”.

Kako je bilo navedeno na internet stranici, fontovi su dizajnirani kao inspiracija za autore pesama.

– Songwriters fontovi su kreirani kako bi muzičarima pružili inspiraciju. Pisanje pesama rukopisom uticajnih autora pomaže da se razvije imaginacija. Biti u raspoloženju kao Bouvi, Kobejn, Koen, Gensbur, Lenon, može biti čista imaginacija… ali upravo to je poenta – izjavili su kreatori ovog projekta, francuski dizajneri Nikolas Demjan i Žulijen San .

Da, mogla je ovo da bude zanimljiva kreativna vežba, ali…

Photo: printscreen
Photo: printscreen

Naslednici, autorska prava i pravni problemi zbog neovlašćenog korišćenja zaostavštine muzičara naterali su dizajnere da ugase sajt. Public domain? Kulturna baština? Šipak! Pare, pa sve ostalo…

Previous post

Posle godinu dana ponovo u Nišu... Dža ili Bu 27. aprila u klubu Feedback

Next post

Nova Tolkinova knjiga stiže u avgustu... "The Fall of Gondolin", priča o najranijim danima Međuzemlje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *