Home»Pulse»Najave»Šta nas čeka ove nedelje u teatru Le Studio – Punk opera, komedija i jedna drama…

Šta nas čeka ove nedelje u teatru Le Studio – Punk opera, komedija i jedna drama…

3
Shares
Pinterest Google+
Volim te kao konja/ Photo: Promo
Volim te kao konja/ Photo: Promo

U četvrtak, 12. aprila od 20:00 u teatru Le Studio gostuje Romana Caran (trupa Punk Freud) sa predstavom “Volim te kao konja”.

“Volim te kao konja” je svojevrsni dramski performans. Boje ga elementi kabarea i punk opere, a svaka žanrovska odredba bi bila sakaćenje njegove autentičnosti.

Hod po ivici operske dive Arije, između ljubavi i opsesije, sna i jave, komičnog i tragičnog, prikazan je kroz kratke muzičke forme, ples i dijalog sa neki ili nečim, stvarnim ili nestvarnim.

Kako nas strah od samoće i smrti, usvojeno ponašanje, porodično nasleđe, ali i drušveno prihvatljive forme teraju na suicidne partnerske odnose i postavljaju pitanje da li je žena ostvarena bez partnerskog odnosa, vidi se u Arijinom odrazu u ogledalu koji, ne osvestivši svoje nesvesno, ona nikad nije videla, ali ga sa nama nesebično deli. Svesno ili nesvesno.

Babe i barabe/ Photo: Facebook @lestudio.kpf
Babe i barabe/ Photo: Facebook @lestudio.kpf

Petak, 13. april rezervisan je za komediju “Babe i barabe”. Tekst kultne komedije “The Ladykillers” tim teatra Le Studio je u potpunosti adaptirao u srpski kontekst.

Rezultat je urnebesna komedija koja spaja dve krajnosti – babe i kriminal, sve u zabavnom scenariju domaćih svakodnevnih društveno-političkih dešavanja. “Babe i barabe” su prilika da se pošteno nasmejete realnosti oko sebe.

Istrajnost/ Photo: Promo
Istrajnost/ Photo: Promo

U subotu, 14. aprila na repertoaru teatra Le Studio je već dobro poznata predstava “Istrajnost”.

Usred ekonomske krize, dva brata koja su sticajem okolnosti bila razdvojena, odlučuju da zajedno emigriraju u Ameriku. Jan i Siniša nalaze se u Trstu sa namerom da se ukrcaju na brod “Tenacity”, koji treba da ih odvede na drugi kraj okeana.

Međutim, tek što su stigli u luku, shvataju da zbog kvara na motoru ne mogu da idu dalje. Pred polazak, oni će provesti tri nedelje u kafani “Vera” – nekoj vrsti poslednje jugoslovenske ambasade na itaijanskom tlu, u društvu zavodljive Selme i Đura, koji je od pre par godina nesrećni pijanica.

Previous post

Hakerski napad na YouTube... Privremeno izbrisan najgledaniji spot

Next post

Šest bendova za šesti rođendan emisije Megafon music... 14. april Čaurnica - Knežev arsenal

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *