Home»Muzika»Homeland»Dobili smo Šamarčinu od E-Playa

Dobili smo Šamarčinu od E-Playa

3
Shares
Pinterest Google+
E-play/Photo: Nebojša Babić
E-play/Photo: Nebojša Babić

Beogradski alternativni bend E-Play predstavio je video singl “Šamarčina” sa predstojećeg albuma “Sloboda”.

Iz benda poručuju da je ovo “prvi angažovani spot koji je ikada izašao iz E-play video produkcije”, a basistkinja i pevačica Maja Cvetković kaže da se tekst odnosi “na velike životne udarce i samobodrenje da će nam biti bolje”.

– Čitajući novine svaki dan, konstantno smo bili izloženi vestima o nasilju u porodici. Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku a i poruku da se može izaći iz ‘začaranog kruga’ u kome se žene nalaze. Ženski deo benda je bio spreman da to verno predstavi, a tome su svakako doprilnele i dobro urađene maske na našim licima – kaže Maja Cvetković.

Maja Cvetkovic/ Photo: Sendy Kumalakanta
Maja Cvetkovic/ Photo: Sendy Kumalakanta

Album “Sloboda” rađen u produkciji Voje Aralice, koji će do kraja aprila objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play, već je najavljen spotovima “Srešćemo se” i “Da budemo samo dobro”.

Za “Šamarčinu” E- Play je odlučio da krene u vizuelno novom i provokativnom pravcu sarađujući sa režiserom i kamermanom Vukom Protićem.

U spotu, Maja Cvetković i prateći vokal Kristina Jovanović pokrivene su ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendy Kumalakanta.

Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, u ulozi majke pojavljuje se rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja E- Play gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja-Trut.

– Najčudnijii deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali srećom ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo… – kaže Maja Cvetković.

Previous post

DOČEKAŠE KRAGUJEVČANI... "Otkazani" koncert Riblje čorbe 20. aprila u hali Park

Next post

Premijera novih albuma... Jan Blomkvist i Henri Saiz 13. aprila u Hangaru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.