SLUŠAJ GLASNO… QYAN objavio novi singl i spot “Money Song”

0
73
QYAN/Photo: Promo
QYAN/Photo: Promo

“Money Song” je najnovija pesma Dušana Milenkovića, muzičara i producenta iz Beograda. Pod pseudonimom QYAN počeo je da radi 2010. godine u svom studiju, a ubrzo je objavio prvi singl i spot za pesmu za koju je tekst napisao Ognjen Kostic – Struka, koji se u spotu za “Money Song” sada našao u ulozi glumca

I dok za fudbal kažu da je najvažnija sporedna stvar na svetu, QYAN za muziku kaže da je “samo” najvažnija na svetu.

– Sve mi radimo, ustajemo ujutru, završavamo poslove, trošimo sa na svakakvim poljima, ali punjenje baterija u mom slučaju ide uvek uz neku dobru muziku, svirku, koncert. Nekad mi je dovoljno i samo pola sata slušanja muzike u prevozu ili kolima (moj favorit) da se uspešno pregura dan. I pod slušanjem ne mislim na to da pustiš tiho radio, pričaš telefonom i spremaš ručak, nego mora da postoji određeni nivo decibela koji u dovoljnoj meri pobuđuje receptore. Otkako se profesionalno bavim muzikom i muzičkom produkcijom, često primetim da mi muzika “otežava” određene situacije. Umesto da slušam kad mi se neko obraća, ja gledam kroz njega i slusam kick, bas i da li je gejtovan reverb na snareu. Nadam se da je to ono sto zovu profesionalna deformacija, i da nije nesto ozbiljnije – uz osmeh priča QYAN.

Kao i većini neafirmisanih muzičara njegov san je da jednog dana može da živi od muzike koju stvara i izvodi pred publikom.

– Prvi put kada sam na koncertu osetio toliko pozitivne energije ljudi koji plešu i skaču oko mene, znao sam da moram da učestvujem u tome ali ne samo kao slušalac. Ne bih znao šta je to što me inspiriše da pravim muziku ali znam da uvek dolazi u hodu. I tada je dobro imati telefon pri ruci. Odmah usnimim ideju, zatim tu ideju prenesem u studio i stvaranje počinje. Pretpostavljam da je energija koja izlazi iz zvučnika ono što me tera da provodim sate u studiju.

Pred izlazak na binu, oseća se kao da ulazi na ring:

– Adrenalin struji kroz telo sve do momenta dok se rukavice ne sudare ili dok ne prođu prvi taktovi pesme. Posle toga sve teče kao balet. Fokusiram se na vokal i gitaru i trudim se da dam svoj maksimum. Publika to oseća i zna da vas nagradi.

Prema njegovim rečima, umetnik bi, pre svega, trebalo da ima dobre pesme jer dobra pesma uvek nađe svog slušaoca; jedinstven zvuk ili stil i energiju i emociju koju mora da prenese na publiku, kroz tekst ili kroz melodiju…

HL/izvor: mascom.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime