Home»Muzika»Na konkurs 11. Demofesta prijavilo se 458 demo bendova

Na konkurs 11. Demofesta prijavilo se 458 demo bendova

4
Shares
Pinterest Google+
Slonz/ Photo: Promo
Slonz/ Photo: Promo

Na bini Demofesta ove godine želi da nastupi čak 458 demo bendova sa područja cijele ex-Yu, što govore rezultati nedavno završenog konkursa najvećeg festivala demo bendova na Balkanu.

Najveći broj prijavljenih bendova je iz Srbije i Hrvatske, kao i BiH, a nešto manje iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

– Kako smo već navikli, posljednjih dana nam je stigao naveći broj prijava, a sada nas čeka posao na njihovom razvrstavanju. Posle toga, validne i potpune prijave za eventualni nastup u Banjaluci, gde će uz podršku Banjalučke pivare i UNESCO-a 11. godinu zaredom biti održan Demofest, putuju do članova našeg stručnog žirija na preslušavanje i ocenjivanje – kaže Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Photo: Demofest
Photo: Demofest

Iz Demofesta dodaju da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti poznati u junu, a biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala (www.demofest.org), kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

– Pošto smo uspešno završili prvi deo ovogodišnje komunikacije, uskoro očekujte i prva imena revijalnog programa Demofesta – navodi Raković.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prošlogodišnji pobednici, bend Slonz…

Previous post

"Sparkle Hard" indie rokera iz Portlanda... Stephen Malkmus & The Jicks najavili novi album

Next post

RADNO I SVEČANO... Rambo Amadeus najavio koncert 1. maja u renoviranoj dvorani Doma sindikata

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *