Home»Muzika»Arhangel Fest ima iznenađenje… Kerber 25. maja svira na rock/moto skupu u Grockoj

Arhangel Fest ima iznenađenje… Kerber 25. maja svira na rock/moto skupu u Grockoj

5
Shares
Pinterest Google+
Kerber/Photo: Promo, Miri Ristic Damjanovic
Kerber/Photo: Promo, Miri Ristic Damjanovic

Jedno od najvećih imena domaćeg rokenrola, grupa Kerber, nastupiće 25. maja u Grockoj na drugom izdanju Arhangel festa.

Priča o ovom bendu koji je na velika vrata YU rock scene ušao 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, traje već  više od tri decenije. Najaktivniji su bili krajem osamdesetih godina. Objavili su ukupno 6 studijskih albuma na kojima se našao veliki broj vanvremenskih hitova koji se vole i slušaju i decenijama kasnije – “Ratne igre”, “Kad ljubav izda”, “Mezimac”, “Čovek od meda”, “Bolje da sam druge ljubio”…

Posle albuma “Zapis” iz 1996.godine usledila je duga pauza u radu benda. Povodom 30 godina postojanja, grupa je napravila mini turneju, obeležavajući rođendan koncertima u Novom Sadu, Nišu i Beogradu. Početkom 2014. godine, počeli su i rad na novim pesmama. Krajem prošle godine održali su spektakularni koncert  sa gudačkim orkestrom u Centru Sava a nakon toga je objavljena i kompilacija najvećih hitova grupe u izdanju PGP-RTS – “Kerber –Specijal”.

U 2018. godini od njih nas očekuje i novi materijal – Kerber u studiju radi na novim pesmama,  ali i neki sjajni koncerti kojima se raduju:

– Nastup na Arhangel festu 25. maja je nama inače prvo gostovanje u ovom prelepom mestu na Dunavu, pa nam je to razlog više da priredimo dobar koncert. Bend je spreman, u punom sastavu – kažu članovi ove proverene ekipe i pozivaju sve one koji  vole rok muziku i dobru zabavu na ovaj nastup.

Drugi Arhangel Fest biće održan 25. i 26.maja na Dunavskom keju u Grockoj a kao hedlajneri festivala nastupiće, uz Kerber, i ranije najavljena grupa S.A.R.S. (26. maja)

– S obzirom na to da smo prošle godine ugostili nekoliko hiljada ljubitelja  muzike, ali i benzina i zvuka motora, ove godine smo rešili da događaj podignemo na jedan, za nas, viši nivo. Sada ćemo imati priliku da ugostimo dva velika imena domaće muzičke scene, a uz njih i prateće bendove koji će svojim angažmanom doprineti kompletnom raspoloženju – kažu organizatori i najavljuju da će objaviti kompletan line up festivala u narednih desetak dana, kao i da će, uz muzički program, ove godine u Grockoj biti još puno zanimljivih sadržaja za sve one koji budu želeli da posete festival.

Da podsetimo… ulaz na festival je besplatan.

Arhangel Fest, plakat
Arhangel Fest, plakat

HL

Previous post

She Past Away prvi put u Srbiji... a novosadski Sputnik im je i domaćin i gost

Next post

Grupa Ljubičice, uz dva lajv singla, objavila i datume prolećne turneje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *