Home»TV»ODLAZAK GOSPODARA POLICIJSKIH TV SERIJA… Preminuo čuveni producent Stiven Bočko

ODLAZAK GOSPODARA POLICIJSKIH TV SERIJA… Preminuo čuveni producent Stiven Bočko

3
Shares
Pinterest Google+
Stiven Bočko/Photo: YouTube printscreen
Stiven Bočko/Photo: YouTube printscreen

Američki televizijski producent i pisac Stiven Bočko (Steven Bochco), kreator nekih od najpoznatijih američkih policijskih serija umro je u 75. godini, saopštila je porodica.

Umro je u snu posle duge borbe sa retkim oblikom leukemije.

Bočko je doprineo definisanju savremene televizijske drame kroz hit serije kao što su “Hill Street Blues”, “La Law” i “NYPD Blue”.

Osvojio je 10 Emmy nagrada, a bio je nominovan je za 30. Serija “Hill Street Blues”, koja je počela da se prikazuje u januaru 1981. godine tokom svojih sedam sezona osvojila je 26 Emmy nagrada.

Odrastao je na Menhetnu a posle studija na Univerzitetu Njujork i Karnegi institutu za tehnologiju počeo je da radi za Universal Pictures kao pisac i urednik na detektivskim serijama “Ironside” i “Columbo”.

U svjim memoarima “Truth is a Total Defense: My Fifty Years of Television” (Istina je potpuna odbrana: Mojih 50 godina na televiziji) on govori o bogatoj karijeri koju je počeo sa 22 godine kao pisac popularne drame NBC “The Name of the Game” sve do serije “Murder in the First” koja se prikazivala na televiziji TNT od 2014. do 2016.

Previous post

I SPRINGSTIN SE VRATIO VINILU... Stiže box-set sa čak 10 ploča

Next post

KKN STIŽE U FEST... Kultni bend u kultnom zemunskom klubu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *