Home»Pulse»Najave»”Ljubav i smrt”… Premijera multimedijalnog projekta Irine Dečermić u Bitef teatru

”Ljubav i smrt”… Premijera multimedijalnog projekta Irine Dečermić u Bitef teatru

3
Shares
Pinterest Google+

Premijera muzičko-scenske predstave “Ljubav i smrt”, čiji je autor pijanistkinja i kompozitor Irina Dečermić, biće premijerno izvedena 31. marta 2018. u Bitef teatru.

Predstava  se bavi temom ženske sudbine i ženskog principa u ljubavi i smrti.

Ovo je retka scenska forma, u kojoj je narator (glumica) ujedno i muzički interpretator. Kroz tri priče, triptih u formi scensko-muzičkog-likovnog izraza, tema se istražuje kroz tri različita ženska lika iz evropske literature i iz različitih epoha u rasponu od tri veka.

Tema “ljubav i smrt” biće razložena kroz sam izraz – formu u tri oblika naracije: reč, muzika, slika. Oni se međusobno dopunjuju, stvarajući svaki za sebe, specifičnu strukturu i autentični teatarski iskaz.

Photo: Promo
Photo: Promo

Činjenica da je narator ujedno i muzički interpretator, dodatno dramatizuje i individualizuje alegorične sudbine tri junakinje koje postaju jedna, personifikovana žena.

Likovi su rađeni prema delima: G.A. Birger “Lenora”, Džon Kits “La belle Dame Sans Merci” i Marina Cvetajeva “Na crvenom konju”.

Muzika: Franc List “Lenora” – melodrama za klavir i naratora, Valentin Silvestrov – “La Belle Dame Sans Merci” – pesma za klavir i glas i K.F. Abel – Svita za violu de gambu (aranžman za klavir- Irina Dečermić).

Ova muzička i poetska matrica će se na našim prostorima izvoditi prvi put.

 

Previous post

DUB EKSPLOZIJA... Lee "Scratch" Perry, Mad Professor i Hornsman Coyote u SubBeernom centru

Next post

Siberian Meat Grinder 29. marta u novosadskoj Fabrici... Domaća podrška bendovi War Engine i Kobb

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *