Home»Pulse»Najave»“Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

“Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

3
Shares
Pinterest Google+

Ukoliko ste ljubitelji lika i dela Toma Vejtsa, svratite do teatra Le Studio i u opuštenoj atmosferi ovog sasvim neobičnog pozorišta uživajte u koncertnoj predstavi “Tom Vejtsov Vojcek”, 30. ili 31. marta.

“Vojcek” je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj.

Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo

Oko “Vojceka” okupili su se muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio – kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo.

Cena ulaznice za predstavu “Tom Vejtsov Vojcek” iznosi 550 dinara (uz rezervaciju), 350 dinara za studente, penzionere i nezaposlene i 750 dinara (bez rezervacije, na ulazu).

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Previous post

Bunker 13 premijerno predstavio novi singl... Poslušajte njihovu "Šankericu"

Next post

Neobičan spoj klasike i elektronike... Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a na otvaranju Kombank dvorane

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *