Home»Muzika»PRINS SE NIJE SAM PREDOZIRAO? Novi nalaz pokazuje da je u krvi imao mnogo više droge nego što se mislilo

PRINS SE NIJE SAM PREDOZIRAO? Novi nalaz pokazuje da je u krvi imao mnogo više droge nego što se mislilo

3
Shares
Pinterest Google+
Prins/ Photo: Youtube.com printscreen
Prins/ Photo: Youtube.com printscreen

Novi detalji toksikološke analize pokazuju da je Prins u trenutku smrti u svom organizmu imao “prekomerno visok” nivo droge fentanil.

Pevač, koji je preminuo u svojoj 57. godini, pronađen je sam i bez sposobnosti bilo kakve reakcije 21. aprila 2016. godine, na svom imanju Pejzli Park.

Nadugo pošto je konstatovana smrt, potvrđeno je da je paveč umro od predoziranja. Naknadno je saopšteno da je u njegovom organizmu pronađen fentanil, droga 50 puta jača od heroina, piše NME.

Toksikološki nalaz, do koga je došla agencija AP, iznosi detalje o količini te supstance, koje doktor Luis Nelson, iz službe za hitnu medicinsku pomoć Medicinske škole Rutgers iz Nju Džersija, opisuje kao “prilično jasan dokaz”.

 – Količina fentanila u Prinsovoj krvi bila je izuzetno visoka, čak i za nekoga ko hronično pati od jakih bolova i često koristi fentanilske flastere – kaže on.

Koncentacija fentanila u njegovoj krvi bila je 67,8 mikrograma po litru. Prethodno se, inače pokazalo da sve količine u rasponu od samo tri pa do 58 mikrograma po litru mogu biti fatalne.

Prinsu je pronađeno i 450 mikrograma po kilogramu te droge u jetri, dok svake količina veća od 69 mikrograma po kilogramu “predstavlja dozu fatalne toksičnosti”.

U izveštaju se navodi i da se, najverovatnije, potencijalno smrtonosna doza fentanila nalazila i u stomaku slavnog pevača.

U međuvremenu, glavni tužilac u slučaju istrage smrti popularnog pevača je izjavio da, usled pojave novih dokaza, razmatra nove informacije u smislu eventualnog podizanja optužnice u vezi sa njegovom smrću.

HL/Izvor: NME

Previous post

Maskenbal, Kolibri, VIS Limunada, Dragoljubovi bubnjari... Ulica susreta 1. aprila u Jevremovoj

Next post

DUB EKSPLOZIJA... Lee "Scratch" Perry, Mad Professor i Hornsman Coyote u SubBeernom centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *