Home»Muzika»Neobičan spoj klasike i elektronike… Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a na otvaranju Kombank dvorane

Neobičan spoj klasike i elektronike… Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a na otvaranju Kombank dvorane

3
Shares
Pinterest Google+
Frančesko Tristano/ Photo: Promo
Frančesko Tristano/ Photo: Promo

Svetski poznati pijanista klasične i elektronske muzike Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a, na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem, prirediće spektakl povodom otvaranja nove Kombank dvorane 27. aprila, sa početkom u 20:00 časova.

Ograničen broj karata za ovaj događaj je od danas u prodaji, na svim prodajnim mestima Eventima.

Neobičan spoj klasičnog zvuka Simfonijskog orkestra RTS-a i Frančeska Tristana pružiće neponovljiv doživljaj muzike.

Jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji, orkestar koji predstavlja stub kulture i klasične muzike, nastupiće uz pijanistu koji je uplovio u tehno svet, i važi za jednog od najoriginalnijih elektronskih muzičara svoje generacije.

Photo/ Promo
Photo/ Promo

Frančesko Tristano, pored toga što je maestralan na klaviru, ima i vrlo uspešnu karijeru DJ-a i on jedan od retkih izvođača koji privlači publiku, kako na klupskoj sceni, tako i u klasičnim koncertnim salama.

Simfonijski orkestar RTS-a je osnovan 1937. godine kao jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji, a sada, gotovo 80 godina kasnije, orkestar predstavlja jedan od najpriznaitjih simfonijskih sastava, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

U poslednjih 10 godina Simfonijski orkestar RTS-a se nalazi pod dirigentskom palicom dirigenta Bojana Suđića, poznatim maestrom koji je dobitnik brojnih domaćih i svetskih priznanja i nagrada.

Podsećanja radi, renovirana Dvorana Doma sindikata 27. aprila počinje sa radom pod novim imenom – Kombank dvorana.

U saradnji sa Komercijalnom bankom, kultno mesto na Trgu Nikole Pašića dobilo je novi vizuelni identitet, koji će biti modernizovan i prilagođen najnovijim svetskim standardima.

Previous post

"Tom Vejtsov Vojcek" ovog vikenda u teatru Le Studio

Next post

Predstava "Svlačenje" Mirjane Bobić Mojsilović 29. marta KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *