Home»Muzika»Jazz»Embryo prvi put u Beogradu… Krautrok nomadi u KC Grad 3. aprila

Embryo prvi put u Beogradu… Krautrok nomadi u KC Grad 3. aprila

3
Shares
Pinterest Google+
Embryo/Photo: facebook@embryo2000
Embryo/Photo: [email protected]

Jedan od najoriginalnijih i najneobičnijih krautrok bendova današnjice, Embryo, spaja tradicionalnu etno muziku sa sopstvenim džez space rock stilom. U svojih 30 godina iskustva na sceni i 20 izdatih albuma, bend je proputovao svet svirajući sa stotine različitih muzičara svih žanrova. 3. aprila Embryo dolaze u KC Grad i prvi put se predstavljaju beogradskoj publici.

Formirani 1969. u Minhenu u Nemačkoj, Embryo predstavlja jedan od najvažnijih nemačkih džez – rok bendova sedamdesetih, a kritika ih opisuje i kao eklektični krautrok bend. U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirali su sa velikim džez pijanistom Malom Valdronom, saksofonistom Čarlijem Marianom, kao i imenima kao što su Trilok Gurtu, Fela Kuti i mnogi drugi.

Rekli su o njima...
“Embryo – to su vam ludo kreativni muzičari koji sviraju neke jako dobre stvari!” (Miles Davis)
“Već 40 godina Embryo pravi najuzbudljiviju fuziju muzike iz celog sveta” (Eurock reviews)
“Ovo je “muzika sveta”” (Thom Jurek)

Energija koju proizvode na sceni nije rezultat samo ingeniozne muzičke tehnike, već i činjenice da ova ekipa u svako svoje izvođenje iskreno utiskuje svoja iskustva. Bilo da je reč o njihovoj bus turneji po Indiji, putovanju u Maroko, Nigeriju ili Japan – bend je poput nomada svuda primao uticaje kultura ovih zemalja. Stoga nije ni čudo što kritičari njihov žanrovski razvoj opisuju kao prelaz sa krautrok džeza na “world music” žanr.

O slobodnom i nekonvencionalnom duhu grupe svedoči i činjenica da od 2016, Marja Burčar, ćerka bivšeg frontmena Kristiana Burčaraa, postaje vodeća članica benda, a kako je i sama odrasla sa bendom, ona sastavu daje novu energiju.

Sa Embryo sve je u fuziji: džez, rok, etno, improvizacije – sve se stapa u čistu muziku i neponovljiv trip, koji se izgleda neće skoro završiti.

HL

 

 

 

Previous post

ŽELITE DA NAPIŠETE KNJIGU... Hemingvej bi vam rekao da prvo treba da pročitate ovih 15

Next post

LUDA IDEJA... GRAMOFONSKA FILHARMONIJA: Ovako zvuči prvi svetski simfonijski orkestar DJ-eva

0

  1. ime
    04/04/2018 at 12:52 pm — Reply

    da…i niko ovo nije ni propratio kako dolikuje, iako to jesu danas mahom mladja postava

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *