Home»Pulse»Najave»Naša apsurdna, tragikomična svakodnevica… Premijera predstave “Poziv na pogubljenje” u KC Čukarica

Naša apsurdna, tragikomična svakodnevica… Premijera predstave “Poziv na pogubljenje” u KC Čukarica

3
Shares
Pinterest Google+

Predstava “Poziv na pogubljenje” Studija BIS! biće premijerno izvedena u petak, 23. marta u 20:00 časova, u Kulturnom centru Čukarica.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Pavle Jerinić. Uloge tumače: Nikola Ugrinović, Ognjen Milošević, Kristina Stojanović, Mateja Milošević, Tamara Milošević, Andrija Šušić, Anastasija Nešković i Božidar Vlačić.

Komad “Poziv na pogubljenje” napisan je kao sarkastična farsa i dramatizacija istoimenog romana Vladimira Nabokova.

To je kafkijanski komad, u kome jednog građanina, ništa drugačijeg od nas samih, gledamo u tamnici poslednjih dana njegovog života.

On je, pod velom misterije i popriličnim manjkom informacija, zatočen i procesuiran, a pritom ni sam nije upoznat sa zločinima koje mu pripisuju.

U vremenu kada se svi zločini dešavaju transparentno, pred našim očima, uz svesrdnu potporu oronulih institucija informisanja, ova predstava u formi ultimativnog rijaliti šou programa dočarava apsurdnu, tragikomičnu svakodnevicu.

“Poziv na pogubljenje” je neka vrsta opomene, jer ukazuje kakve su sve izopačenosti do sada postale izvor zabave za široke narodne mase i gde to borba za gledanost i moć tek može da odvede.

Cena ulaznice iznoci 350 dinara.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

KIM VAJLD VIDELA VANZEMALJCE U NOĆI KAD JE UMRO MAJKL DŽEKSON... Nisam bila pijana, oni su zaslužni za moj povratak na scenu

Next post

JEDNOM SE ŽIVI... Slavna glumica konačno progovorila o skandalu u emisiji Dejvida Letermana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *