Home»Muzika»KIM VAJLD VIDELA VANZEMALJCE U NOĆI KAD JE UMRO MAJKL DŽEKSON… Nisam bila pijana, oni su zaslužni za moj povratak na scenu

KIM VAJLD VIDELA VANZEMALJCE U NOĆI KAD JE UMRO MAJKL DŽEKSON… Nisam bila pijana, oni su zaslužni za moj povratak na scenu

5
Shares
Pinterest Google+
Kim Vajld/Photo: officialkimwilde
Kim Vajld/Photo: officialkimwilde

Pevačica Kim Vajld bila je zvezda osamdesetih godina, na svim svetskim listama njeni hitovi su bili u samom vrhu, bilo ju je i na turnejama sa Dejvidom Bouvijem i Majklom Džeksonom.

Međutim, stvari su se promenile devedesetih kada su je mlađi i “gladniji” umetnici zamenili na svetskim listama.

– U muzici sam od svoje dvadesete godine, međutim, kada mi je bilo 36 osećala sam da svi drugi to rade mnogo bolje od mene. Imali su ambiciju koja je kod mene nestala – priča Vajld za BBC.

– Kada se pojavila Madona, nisam osećala da mogu da se takmičim, pa sam rekla ‘znaš šta? Najbolje je kada si svoja i to je dovoljno’. Nekada je to bilo dovoljno, ali uglavnom nije.

Napuštanje šoubiznisa dalo joj je osećaj slobode, ističe. Nakon toga, dok je odgajala decu, pronašla se u hortikulturi, napisala je nekoliko knjiga o baštovanstvu.

– Uvek su me privlačili priroda i biljke. Veoma je zdravo, pomaže u opuštanju i inspiriše.

Njenu muzičku karijeru u život su vratila dva događaja. Jedan 2002. godine kada je dobila ponudu za duet od Gabrijel Suzan Kerner, poznatije kao Nena. Drugi je iz 2012. godine kada je snimak iz voza, u kome peva sa gitaristom, postao popularan na društvenim mrežama.

Godinu dana kasnije usledio je album sa Božićnim pesmama, a sada radi na albumu Dolaze vanzemaljci. Album je inspirisan njenim bliskim susretom sa NLO 2009. godine, navodi pevačica.

– To je bilo neopisivo iskustvo. I sada sam uzbuđena kad pričam o tome.

Do “susreta” je došlo dan nakon smrti Majkla Džeksona.

– Celo veče sam provela sa svojim sinom koji je bio bolestan i imao visoku temperaturu. Kada smo se vratili kući sela sam u bašti sa čašom vina. Zatim sam pogledala u nebo i videla ogromnu svetlost iza oblaka. Sjajniju i od Meseca. Rekla sam mužu i prijatelju ‘ovo je baš čudno’, pa smo nastavili da pratimo šta se događa.

– Odjednom je počelo da se kreće, između 11 časova i jedan sat nakon ponoći. Onda je počelo da se kreće napred i nazad nekoliko minuta. Kad god bi se pomerilo nešto se dešavalo u vazduhu, ali je bilo tiho. Potpuno tiho. Ne prođe dan da ne mislim na to.

Ljudi su je, kako kaže, nakon što bi im ispričala, pitali: “Petak veče? Bilo je i vina?”.

– Nedelju dana kasnije novine su prenele priču jednog očevica i fotografiju neba. Onda sam rekla svima: ‘Eto, vidite’!

Kim Vajld/Photo: officialkimwilde
Kim Vajld/Photo: officialkimwilde

U svojim novim pesmama vanzemaljce opisuje kao bezopasne navodeći da će nas možda spasiti apokalipse.

– Želim da iznenadim sebe, zašto da ne. Iskoro ću napuniti 60 godina.

HL/Izvor: B92.net

Previous post

Darko Rundek & Ekipa u kragujevačkoj Čaurnici

Next post

Naša apsurdna, tragikomična svakodnevica... Premijera predstave "Poziv na pogubljenje" u KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *