Home»Muzika»Urban&4 snimili novi singl na “starinski” način: “Kuća sjećanja” kao omaž Elvisu, Lenonu, Dilanu…

Urban&4 snimili novi singl na “starinski” način: “Kuća sjećanja” kao omaž Elvisu, Lenonu, Dilanu…

4
Shares
Pinterest Google+
Damir Urban/Photo: Promo, Milica Czerny Urban
Damir Urban/Photo: Promo, Milica Czerny Urban

Pesma “Kuća sjećanja” novi je singl grupe Urban&4, kojim oni na specifičan način odaju počast velikim autorima i muzičarima.

“Kuća sjećanja” govori o uvek uzaludnom pokušaju da pobegnemo od prošlosti, lične ili kolektivne; o tome kako je svaki korak koji u životu učinimo podjednako važan i da tek kada prihvatimo prošlost kao nešto što se ne može izbeći, ni promeniti, tek tada možemo da očekujemo i gradimo bolju budućnost.

Svakodnevno učeći od Elvisa, Lenona, Dilana, preko Džoni Mičel, Krisa Kristofersona, pa sve do Simon & Garfunkel i ostalih, onih nešto manje, ali i onih svima poznatih umetnika, bend je ovoga puta odlučio da se odmakne od istraživanja zvuka i okrene se isključivo pesmi i tome da joj se posveti zaslužena i potrebna pažnja.

Upravo zato, a svesni da najbolje zvuče kada sviraju svi zajedno, bez zasebnih snimanja svakog pojedinačnog instrumenta i izbjegavaući pogodnosti koje nudi današnja tehnologija, bend je pesmu gotovo u celosti snimio uživo, onako kako to rade svirajući na koncertu.

Damir Urban/Photo: YouTube printscreen
Damir Urban/Photo: YouTube printscreen

Numera je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu, a Nikša Bratoš se odazvao pozivu i kao aranžer se pridružio bendu u novoj muzičkoj avanturi.

Video-spot za pesmu “Kuća sjećanja” autorski zajednički potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban. Nina Sabo, talentovana riječka glumica, i Damir Urban, kao jedini akteri spota, tumače istovremeno lik prošlosti, ali i ocrtavaju osobe koje nikako ne mogu pobeći od nje.

– Smatrali smo da pesma govori dovoljno već sama za sebe i da nema potrebe slikom podvlačiti ono što je već svima jasno. Zato smo se odlučili za svojevrsnu igru asocijacija i pokušali da se slikom povežemo uz pesmu, tako da slušaocu ne smetamo, već da samo pokušamo da otvorimo još pokoja vrata u interpretaciji – opisali su spot Milica i Damir.

Pogledajte:

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Bouvijev mjuzikl "Lazarus" uskoro i na velikom platnu

Next post

Izložba fotografija "Gran Via. Odjeci grada" od 3. aprila u galeriji Instituta Servantes

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *