Home»Muzika»“Litar dva”… Novi video singl tuzlanskog benda No Rules

“Litar dva”… Novi video singl tuzlanskog benda No Rules

3
Shares
Pinterest Google+
No Rules/ Photo: Facebook @norulestz
No Rules/ Photo: Facebook @norulestz

Bend No Rules iz Tuzle predstavio je video singl za pesmu “Litar dva”, koja je objavljena na četvrtom studijskom albumu pod nazivom “Na cesti bola”.

Singl “Litar dva” snimljen je u studiju Pogon u Tuzli pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za muziku, tekst i aranžman je zaslužan frontmen, vokal i gitarista benda, Goran Čampara.

Spot je snimljen u Ljubljani u klubu Menza pri koritu, a za produkciju i montažu je zaslužan Igor Pavkovič, rasvetu je radio Samo Ljubešić, a post produkciju Tomaž Pavkovič.

– Pesma “Litar dva” je klasična country & blues “kaubojština alkoholnih isparenja”, u stilu benda koji fura svoj r’n’r film bez obzira na vreme i mesto… – poručuje ekipa No Rulesa.

No Rules/ Photo: Promo
No Rules/ Photo: Promo

Bend No Rules osnovan je 1999. godine u Tuzli. Do sada su objavili četiri studijska albuma: “Pasje vrijeme” (2003.), “Probaj me” (2007.), “Homesick Blues” (2010.) i “Na cesti bola” (2017.).

Godine 2004. osvojili su nagradu “Davorin” kao najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu su nominovani i 2008. u kategoriji rock album godine zajedno sa bendovima  Hladno Pivo i Disciplina kičme.

Nastupali su na mnogim koncertima i festivalima u regionu, bili na evropskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su bili predgrupa legendarnom Deep Purplu (2007).

Četvrti studijski album “Na cesti bola” uvršten je među 15 najboljih regionalnih albuma 2017. godine na portalu Glas.ba i izabran je i za Najbolji ex-Yu rokenrol u 2017. u novosadskom Dnevnikovom TV magazinu.

No Rules nastupa u sastavu Goran Čampara (vokal , gitara), Sanin Imamović (solo gitara), Denil Babović (bas gitara) te Sead Hadzić (bubnjevi).

Previous post

Harison Ford je stvarno faca... U 77. ponovo igra Indijanu Džonsa

Next post

Domaće pojačanje škotskim pankerima... Replicunts i Dishumanity specijalni gosti koncerta benda The Exploited u novosadskoj Fabrici

0

  1. didi
    25/03/2018 at 1:59 pm — Reply

    Top pjesma, najbolji bend!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *