Home»Muzika»Homeland»The Bangcocks imaju novi spot, a mi intervju sa njima…

The Bangcocks imaju novi spot, a mi intervju sa njima…

3
Shares
Pinterest Google+
The Bangcocks/ Photo: Promo
The Bangcocks/ Photo: Promo

Bend The Bangcocks obradovao je danas fanove novim spotom. Beogradski rokeri predstavili su video  za numeru “Kraj”, rađenu u saradnji sa Vukašinom Markovićem (Irie FM).

Pošto je objavljivanje novog materijala uvek dobar povod za priču, malo smo proćaskali sa Markom Marićem, frontmenom, gitaristom i pevačem benda…

Nije lako snimiti kvalitetan live spot, a vi ste se odlučili baš za to. Zašto? Izazov?
– Naša energija može najbolje da se oseti u živom nastupu, mi smo pokušali da je podelimo u novom spotu, nadam se da smo uspeli da prenesemo barem deo publici. Ideja je bila da se prenese atmosfera sa naših nastupa, kao jedan mali ”teaser”.

Otkud saradnja sa Vukašinom Markovićem?
– Privatno se družimo, delili smo binu sa Irie Fm na par nastupa i delimo iste vrednosti. Vukašin je izuzetan pevač, pomogao je idejno oko vokala na snimanju i uradio izvanredne bekove. Mislim da se njegov doprinos i izraz čuje u pesmi.

Na Facebooku ste najavili dva spota. Kada planirate objavljivanje?
– Drugi spot za pesmu, ”Nikad Robom” je planiran za nekih mesec dana, to će takođe biti lajv spot, sa koncerta koji smo održali na Trgu Republike, krajem godine, u okviru SBB muzickih dana. Nekoliko hiljada ljudi i rokenrol u centru grada… bilo je potpuno bajkovito. Beograd je ponovo bio grad kakav i zaslužuje da bude.

The Bangcocks/ Photo: Promo
The Bangcocks/ Photo: Promo

Aktuelni album “Hodaj sa nama” (Lampshade Media) objavili ste u februaru prošle godine. Novo izdanje stiže…?
– Već imamo tri nove pesme, nadam se da ćemo biti produktivni i da ćemo u narednih godinu dana objaviti još jedan album, to je cilj.

Ušli ste u petu godinu i sve ste aktuelniji. Koliko je teško probijati se i opstati na rok sceni Srbije?
– U Srbiji je sve smisleno izuzetno teško. Umetnost je davno silovana i zaboravljena u nekom čošku naše realnosti, ovo je žanr u kome nekoliko bendova, starijih od 30 godina i dalje sebično čuvaju kolač za sebe, a mlađe snage su stidljive. Medijski prostor je sve suženiji a publika dosta inertnija od insta-instant-pop-folk publike. Sve u svemu, situacija je nikad bolja i dogodine sviramo sa Foo Fightersima u Areni  🙂

Počinje sezona festivala. Gde ćemo vas gledati i slušati ove godine?
– Prošle godine smo dobro ispromovisali album, imali smo desetak nastupa u Srbiji i inostranstvu, svirali nekoliko velikih festivala i televizijskih emisija. Sada radimo na bukingu za festivalsku sezonu, a uskoro planiramo i nastup u Beogradu. Sve će uskoro biti objavljeno na The Bangcocks Facebook stranici.

A sad zagrevanje za Arenu… 🙂 The Bangcocks ft. Vukašin Marković… 

Previous post

DEMOFEST DOBIO SVETSKOG POKROVITELJA... UNESCO podržao takmičenje regionalnih demo bendova

Next post

Seks sve prodaje... Top 20 najseksepilnijih spotova svih vremena...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *