Home»Muzika»Prvi put u Nišu… Irie FM 1. juna na festivalu PozitivNI

Prvi put u Nišu… Irie FM 1. juna na festivalu PozitivNI

3
Shares
Pinterest Google+
Irie Fm/ Photo: Magazin 42
Irie Fm/ Photo: Magazin 42

Beogradski sastav Irie FM nastupiće na ovogodišnjem festivalu PozitivNI u petak 1. juna u parku Čair. Ovo će biti njihov prvi nastup na festivalu ali i prvi u Nišu.

PozitivNI i ove godine ostaje veran tradiciji da svojim posetiocima celokupan program daruje besplatno tako da će osmeh i pozitivno raspoloženje biti ulaznica za ovaj koncert.

Irie FM bend čini osmočlana ekipa u sastavu:Vukašin Marković, Slobodan Jovanović, Ana Protulipac, Uroš Milojević, Nikola Spasić, Sava Miletić, Dejan Nestorović i Ivan Radivojević, okupljena oko zajedničkog cilja – stvaranja muzike sa ukusom.

Photo: Promo
Photo: Promo

Harizmatični frontmen Vukašin Marković “pekao” je zanat u mnogim beogradskim bendovima kao trombonista i prateći vokal da bi kroz Irie FM uspeo konačno da pokaže svestranost i autorsku superiornost.

Elektro pop saga utemeljena u zvuku osamdesetih prošlog veka i dalje pulsira pritajenim, zamaskiranim, osveženim, osavremenjenim rege zvukom od koga Vukašin i ekipa ne žele da pobegnu već ga jasno pozicioniraju ovde i sada – 2017. godine.

Sastav Irie FM iza sebe ima veliki broj koncerata kao i nagradu za najbolji evropski rege bend dodeljenu od strane takmičenja Rototom Contest 2012. godine.

Više svirki van zemlje nego u zemlji, evropska priznanja, i turneje po Evropi i Indiji, dokaz su kvaliteta, ali i bude želju da se ovaj bend češće pojavljuje na domaćim prostorima.

Ove godine PozitivNI festival održaće se od 31. maja do 3. juna 2018. godine.

Previous post

"DKR blues"... Novi video singl Vlade i Teoretičara zavere

Next post

Opametili se pod stare dane... S kim god da sviramo u slobodno vreme - Metallica je naša kuća

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *